返回列表 發帖
做的好, 方議員!
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

正苦好似唔抽唔啋,闊佬賴理,倒不如叫正苦批咗4期起埋個
商場就 that is it,如果唔想批就唔好批,橫點起到4期都有
1萬戶,成3萬幾4萬人
正如外間成日話日出康城供應多,樓價落後大市,如果到咗4期
暫時or 永遠唔再供應,可能又有一番新局面
唔知大家又點睇

正苦好似唔抽唔啋,闊佬賴理,倒不如叫正苦批咗4期起埋個
商場就 that is it,如果唔想批就唔好批,橫點起到4期都有
1萬戶,成3萬幾4萬人
正如外間成日話日出康城供應多,樓價落後大市,如果到咗4期
暫時or 永遠唔再供應,可 ...
日出康城兄 發表於 2011-2-11 11:17

雞與雞蛋問題. 個吾知幾多十萬呎既商場係因為吾夠住戶支持商店租務先至要拖到第四期. 如果無以後期數, 商場會大縮水..可能得番個臨時商場變成永久既小型賣離碎cheap場去服侍我地..

第4期好重要, 千萬唔好比CK 投到, 佢攪商場冇個掂架!!!

第4期好重要, 千萬唔好比CK 投到, 佢攪商場冇個掂架!!!
LePrime8RB 發表於 2011-2-11 11:37

X2....

最好係shk, 就算係恆基都好過ck...

係呀~ 商場要起到好好睇睇呀
"地鐵商場", 我expect佢會至少有德福既水準
唔好俾調景嶺個商場style我地呀 ><

係呀~ 商場要起到好好睇睇呀
"地鐵商場", 我expect佢會至少有德福既水準
唔好俾調景嶺個商場style我地呀 >
alanlith 發表於 2011-2-11 20:20

你便說出了重點!
做得比領匯差,得ck辦到

高招! 增加土地供應以穩定樓市是全港民生問題, 方議員今次打蛇看準了七寸位來打了!
Hellomoto 發表於 2011-2-10 20:20

對呀!支持方議員!

lohas park

感謝方議員!全力支持!

財政司司長  
曾俊華先生, 大紫荊勳賢, JP

曾司長:

要求日出康城四期發展納入2011-2012年土地供應計劃

預計  司長閣下和財政司司長辦公室正為即將公佈的預算案而忙碌,我長期關注日出康城的發展問題,將軍澳日出 ...
方國珊議員 發表於 2011-2-10 18:24

support 100%