返回列表 發帖
Phase IV has been pending for so long. I'm sure all residents at LP has no patience anymore! There is no reason for MTR to delay given government's staunch support for more residential supplies!

起咗第四期先起第三期啦~~~~ 都唔知長江幾時起第三期......

第 3 期都唔知長江想點?超慢!

第 3 期都唔知長江想點?超慢!
lawrencelau 發表於 2011-2-25 10:53

佢都係想控制個樓價,想個價賣得好d
第4期又唔知係咪佢ck投得,3期起咁快,咁將來咪冇貨賣

佢都係想控制個樓價,想個價賣得好d
第4期又唔知係咪佢ck投得,3期起咁快,咁將來咪冇貨賣
日出康城兄 發表於 2011-2-25 11:04

CK 其他地區仲有大把盤, 都未計今年開賣既既 海譽, 尚城, 仲有名城2期貨尾...

完全無提日出康城第四期發展項目招標

港鐵料今年至少四個物業項目招標

(商台)2011年3月3日 星期四 16:42
港鐵(00066.HK)行政總裁周松崗,在業績報告表示,今年底前,將為東鐵綫大圍站上蓋項目,和天水圍輕鐵站上蓋項目,進行招標。另外,西鐵 綫的物業發展用地,公司只擔任政府的項目代理,公司在下半年可能為南昌站地皮和荃灣 西站五區地皮進行招標。

周松崗預料,旗下大圍樓盤「名城」第三期將於今年十二月獲發入伙紙,至於將軍澳 五十六區的商場已於今年一月獲發入伙紙,可望於今年上半年將利潤入帳,商場將於明年年初開業。

今年都唔招標,都唔知幾時先有商塲。

【未來動向】港鐵(00066-HK)去年租金升幅14%,明年首季推售日出康城四期
財華社香港新聞中心。

港鐵公司物業總監何恆光出席全年業績記者會上指出,公司旗下商場商戶去年約有三分之一的用戶續租,租金升幅為14%;今年將會按市場情況以及租戶承受能力調整租金;他又表示,將軍澳日出康城第四期將會於明年首季推出。
Hi 我是領峯六座的朋友!

一拖再拖..!!!!!
我吔幾時先至有購物商場及食肆呀??????                       

2015得唔得?