返回列表 發帖
真的要引用康城黃,我看見都好嬲!

港鐵「自以為事」連政府的說話也不理會,不過今日的政府也好難揾人聽佢講!我有幾件事需要大家幫手:

1.    我會於短期內約見有關部門,我需要聯同居民一齊,越多居民出席,越能反映居民的不滿和訴求,請大家多多支持!(我會儘快通知詳情)

2.    我想請大家預留4月10日(星期日)清晨,一齊去「港鐵競步賽2011」,我希望同十位街坊一齊參加,我諗大家會明我意思。另外其他「全城」全個日出康城居民,一齊去到中環遮打道「尋人周松崗,還我康城商場」,我又要勞煩大家度定口號!

港鐵競步賽2011
http://mtr.com.hk/chi/community/healthy_walking_11.html

我今晚(星期四)已吩咐staff去信財經事務局局長陳家強,批評港鐵一拖再拖康城發展進度,漠視居民的基本生活需要。

真係火都滾埋!!!!!! x2
一次又一次押後, 正仆街!

康城黃 發表於 2011-3-3 20:41

Always support ms fong.

一齐不交管理费

Time to put our talking to actions to MTR! Fully Supported.

真的要引用康城黃,我看見都好嬲!

港鐵「自以為事」連政府的說話也不理會,不過今日的政府也好難揾人聽佢講!我有幾件事需要大家幫手:

1.    我會於短期內約見有關部門,我需要聯同居民一齊,越多居民出席,越能 ...
方國珊議員 發表於 2011-3-4 00:10

很少失眠, 噚晚竟然激到瞓唔好! 腦中滿是怒火:

敢問周松崗  何謂失心瘋

存心欺騙  囤地不建

無良港鐵  黑箱作業

兌現承諾  不能卸膊

為咗商場  望到頸長

港鐵無良  居民心涼

一拖再拖  居民無助
相看兩不厭  只有漁翁山

不交管理費但沒有商場還是不能平息怒火!!
要求 免收管理費至商場啓用 + 4期今年中招標 !!!

再來幾句:

康城四期先行   六十六區押後

一拖再拖   佛都有火

還我商場  還我管理費

商討社區用地係假  存心拖延係真
相看兩不厭  只有漁翁山

係晚間新聞見到港鐵話明年第一季日出第四期招標,真想有人飛隻鞋落佢個死人頭度!!老人痴呆呀?講左好多次啦!再講都唔面紅?

港鐵無良,只識賣樓!
港鐵承諾多,收左錢就拖!
"港鐵上蓋物業”,送首創三加—!(仲要講到我地人咁少,好好彩啦!)
"第四期有商場”,招標拖完再拖!
交通、購物不便,臨時超市仍要拖!
港鐵賣2C,我地去贈慶!

四月十日中環見!如果唔鬧佢,我地仲要等到幾時呀?

係晚間新聞見到港鐵話明年第一季日出第四期招標,真想有人飛隻鞋落佢個死人頭度!!老人痴呆呀?講左好多次啦!再講都唔面紅?

港鐵無良,只識賣樓!
港鐵承諾多,收左錢就拖!
"港鐵上蓋物業”,送首創三加—!( ...
kingking1388 發表於 4/3/2011 09:09 AM

是不是要報名先呀?
我剛要報名, 但發現要穿短褲!
有風度的男士們, 請報名吧!
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

港鐵賣2C,我地去贈慶!
好. 我地有責任去向2c期準買家反映康城的真實情況, 讓他們早一些有心理準備!!!

Dear Ms Fong and other fellows

I support  Ms Fong but I think we should be "cautious" in our action.
Remember, some medias may use it  (if our action is too aggressive!)
to damage the image of Lohas Park!

Personally, I do not agree not to pay management fee. Duty of landlord.
Rather, we should keep watch on the performance of the MTR management
office in our Lohas Park.