返回列表 發帖
真係火都滾埋!!!!!! x2

一次又一次押後, 正仆街!
康城黃 發表於 2011-3-3 20:41

Samaritan Lee

我看見有d嬲但又唔係好嬲,因為當你知道佢係咁下流賤格,卑鄙無恥無良,就冇咁嬲
對得港鐵太耐,知道佢d衰野
同埋一早預咗佢地係會推得好遲,臨時街市話年尾推出
其實反而比佢有借口話可以遲咁耐先招標起商場
第二樣可能係堆填區問題,如果137區唔可以用黎做堆填,投標又可能高好多,佢地等都等到137區問題解決才推出,所以拖得就拖

雖然唔係好嬲,但想平衡番心理,只有大把大把打佢,正所謂打者愛也

方國珊議員 :
這是第一次我使用留言板給妳意見. 多謝你一直以來為 Lohas Park 工作.
關於第四期的招標..我相信MTR 以商業角度出法..他們定出的招標次序一定有原因..
其實日出康城作為一個新發展屋苑, 進度已相當不錯.
1. 首都所有設備已投入服務
2. 綠化成形
3. 橋已接通首都及領都
4. 臨時商場已計劃了.

所以, MTR 不是想像中咁差..和MTR以合作伙伴發展日出會比較理想

但另一方面, 日出可作以下改善
1. 引入多一個 open space 停車場
2. 管理費2.15 元不是物有所值(不是貴,只是物非所值).. 只有綠化是做得好.. 但有以下問題
     1. 形象不夠高尚 (公共地方及管理員各方面有待改善) 2.15元至少可做到維景/澳運站級數
     2. 近公園地方清潔不足
     3. 近停車場地方外觀可提升
     4. 會所裝飾可多元化       i. 加入熱帶魚缸    ii. 加入不同電視頻道  iii. 藝術廊 等.

希望大家以一個心平氣和及合作態度發展日出康城.

唱港鐵/康城~~~我哋尼一邊樓價會有反面影響, 我真係心大心細.

建咗四期先啦~~~~, 三期遲D起~~~~~, 三期樓價會好好多.(可能望海景觀會受四期影響, 減低海景的價錢)

將來的商場你們不要期望有什麼高級的店舖~~~~這個商場只應付日常生活需要就已經很好.....

方國珊議員 :
這是第一次我使用留言板給妳意見. 多謝你一直以來為 Lohas Park 工作.
關於第四期的招標..我相信MTR 以商業角度出法..他們定出的招標次序一定有原因..
其實日出康城作為一個新發展屋苑, 進度已相當不 ...
eddieyuesfx 發表於 2011-3-4 12:41

Eddieyuesfx 你好,

有一些回應
1. 首都所有設備已投入服務 ==>領都只提供有限度的會所服務
2. 綠化成形 ==>冇意見
3. 橋已接通首都及領都 ==> 首都及領都的橋是在12月31日才接通,是8月5日領都正式入伙後的4個月.
4. 臨時商場已計劃了 ==>正如你所說, 在首都入伙一年半後, 臨時商場還只是計劃.

我很同意大家應和諧相處, 但有時都應適當地表示大家的不滿.

唱港鐵/康城~~~我哋尼一邊樓價會有反面影響, 我真係心大心細.
心曠神怡 發表於 2011-3-4 13:08

就箅我地勁讚康城,人地來到……三加一、迷你惠康、勁等君薈坊巴士,不特只樓價唔會升,我地既生活亦無法盡早改善!

依家唔鬧佢,佢下次又拖……

唱港鐵/康城~~~我哋尼一邊樓價會有反面影響, 我真係心大心細. " />" />" />" />
心曠神怡 發表於 2011-3-4 13:08

如果我沒有想錯的話, 康城樓價一直比將軍澳地區低的原因是屋苑的配套和交通問題.

所以沒有商場才是對樓價最大的反面影響.

如果我沒有想錯的話, 康城樓價一直比將軍澳地區低的原因是屋苑的配套和交通問題.

所以沒有商場才是對樓價最大的反面影響.
rmchiu 發表於 2011-3-4 13:28

你睇吓有D有“能力”既業主,買左都未“敢”搬入來,你估點解呢?

鍾嘉欣都揀左將廣既貴D、舊D、個積有兩個凸三角形廳單位,都話因為“方便”(有商場、交通好)而唔揀我地海景全新單位……