返回列表 發帖
回復  何偉濤

你見個貼幾耐啦, 如果見報得一早已掂, 使鬼幾年後又嚟 ...
kimidaniel 發表於 2016-5-25 14:02

當事件交畀媒體, 大家無法子控制到佢幾時寫支筆點寫同矛頭指向邊 ... 同埋我想講, 私人屋苑事務同公共屋村或居屋屋苑唔同, 私樓係買家自己清醒決定買, 公屋係房署隨機抽, 居屋介乎中間, 私人屋苑質量同管理問題晌媒體曝光後未必獲得社會同情, 分分鐘只有口頭同情心中腹誹

某盈花園係居屋屋苑, 管理公司一樣以"總支出百分比"收取費用, 該屋苑居民亦力爭改善, 甚至以公權力協助爭取, 但有冇借媒體力量?! 如果該屋苑居民無晌對正將軍澳站屋苑正門立橫額同派傳單, 無幾個屋苑外人士知道

(你睇城大綠化出事, 某果報會借機抽梁CY水 ... 佢雖然係校監, 但唔係負責個AP )

呢個帖中人,走得八八九九
wyk 發表於 23/5/2016 01:43 PM

我仲嚮度

媒體無錯是雙刃刀, 但今日望到香港媒體, 業界有操守可言嗎? 為求搏眼球誇張失實甚至虛假報導都敢做, ...
何偉濤 發表於 25/5/2016 01:29 PM

無可否認,現在是,有過之而無不及

回復 41# 何偉濤

咁又係呀, 要睇傳媒支筆想點寫

回復  何偉濤

咁又係呀, 要睇傳媒支筆想點寫
kimidaniel 發表於 2016-5-25 14:07

我真心相信某果日報某方日報或某島日報只會以挪諭嘲諷心態去寫出環保區屋苑群管理問題 ...

我真心相信某果日報某方日報或某島日報只會以挪諭嘲諷心態去寫出環保區屋苑群管理問題 ... ...
何偉濤 發表於 25/5/2016 02:09 PM

點會呢?方E同MO關係。。。。。。。。。

佳作一推,請大家由第一帖番看,回帶分享歷史………
日出康城關注所有關注組織會
關閉將軍澳堆填區

newchapter 發表於 2016-12-30 08:52

又係我嘅豐功偉績,勁!

感謝康小姐咁辛苦搵番出黎俾我回味吓,謝謝!

講多句,都會駅嘅滲水漏水,搞掂哂了!
好多都會駅嘅街坊好記掛我呢個第二至第四屆嘅都會駅業委會前主席架!
為公義,不退縮!

newchapter 發表於 2016-12-30 08:52

接受事實向前望,再過兩天已經是2017 年