返回列表 發帖
唔使,邊個爭取都無用,
我知道上個月民主黨爭取過,
商業行為,唔夠流量,MTR睬你都傻 ...
sung123 發表於 2014-4-15 11:33

要幾多人先至叫流量?

哎呀,相片取消左,系2月14日
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

期待

要幾多人先至叫流量?
日出康城兄 發表於 15/4/2014 12:11 PM

點知,從來無正面回應,2013年,范國威幫我地約佐地鐵高層見面,
    大家都問呢個問題,但港鐵唔回應

點知,從來無正面回應,2013年,范國威幫我地約做地鐵高層見面,
    大家都問呢個問題,但港鐵唔回 ...
sung123 發表於 2014-4-15 12:14

有地佢又唔推,咁咪永遠都冇流量,四期足足等了4,5年,

講咩!人流唔足夠,點計現在康城最小5-6仟戶人,點樣為足夠?

商業理論上是假設建造費用要在5年內回収、假設原來計算10萬居民可以做到的話、

不顧及居民方便和利益、會設定是100萬居民、實賺冇得輸的時候才考慮建造商場。

因為商業決定不是要照顧居民、相反是要賺盡居民的錢為出發點。

你可以去抗議表示自己的無知和無力感、但商家只會一笑置之。

評分人數

• sung123

如果今日是明日、明日是昨日、会否感覚非情混乱?(^_^;)

唔係吖嘛, 又話商埸係四期既, 点解会去咗領都嫁?

唔係吖嘛, 又話商埸係四期既, 点解会去咗領都嫁?
ppp 發表於 2014-4-17 17:17

唔明你講乜.

其實你知唔知商場同四期係兩樣嘢呢?

MTR無可能起商場的! 
要起商場, 先要有人流, 而家康城無商業或工業的場所, 大部份人都外出工作=即係最基本的餐飲業好難生存。。。 又無學校 學生都出外邊讀書, 咁連中午都唔洗指意有學生特意坐長途車來康城食飯。 無醫院, 無任何公共的設施, 當然無任何的旅遊境點, 咁點解外人(非康城住家) 要來康城商場???? 

評分人數