返回列表 發帖
滿載而歸 (仲未計寄艙後買多一轉)

回復 500# newbie

間中豪一次,可能回味一生中

11日10夜旅程,由千嵗市出發,途經夕張、富良野、美瑛、芦別、砂川、帶廣、道東三湖,去羅臼出海觀鯨,揸了2000公里路,天氣由落狗屎到曬死,氣溫由9度至29度,今次旅程真係玩到盡。

去摩周湖嗰邊
newbie 發表於 2018-1-18 11:06

今次真係去咗摩周湖嗰邊,還有屈斜路湖、阿寒湖、五色湖,住就在阿寒湖附近的阿寒川側

最特別係住阿寒川溫泉旅館,同大自然好接近,經常有鹿及浣熊出沒

11日10夜旅程,由千嵗市出發,途經夕張、富良野、美瑛、芦別、砂川、帶廣、道東三湖,去羅臼出海觀鯨,揸了 ...
newbie 發表於 2018-7-11 09:19 PM

有相片分享嗎?

11日10夜旅程,由千嵗市出發,途經夕張、富良野、美瑛、芦別、砂川、帶廣、道東三湖,去羅臼出海觀鯨,揸了 ...
newbie 發表於 2018-7-11 21:19

我619出發由香港去倫敦轉貝爾法斯特開會,然後去玩,經曼徹斯特、牛津、劍橋、倫敦,再飛慕尼黑、雷根斯堡、紐倫堡、Erlangen、符茲堡、露芙堡、Benz博物館、Porsche博物館、廸的斯湖、新天鵝堡……709回港,前後21天。

我619出發由香港去倫敦轉貝爾法斯特開會,然後去玩,經曼徹斯特、牛津、劍橋、倫敦,再飛慕尼黑、雷根斯堡 ...
layman 發表於 2018-7-12 12:52

慕尼黑, 紐倫堡, 斯圖加特 (兩大車廠博物館) ... 睇完後會唔會買奔馳或保時捷?

PS. 國社黨黨大會遺趾 (所謂"千年帝國"建築物山寨到嘔, 全部係磚頭牆包石面, 80年後石面就風化到開始大面積爆開) 有去嗎?

慕尼黑, 紐倫堡, 斯圖加特 (兩大車廠博物館) ... 睇完後會唔會買奔馳或保時捷? ...
何偉濤 發表於 2018-7-12 13:00

無,不過在德國經驗第一次坐 Benz 開蓬跑車後,我會喜歡轎車多啲囉,感覺上坐開蓬跑車會吹甩啲頭髮……

無,不過在德國經驗第一次坐 Benz 開蓬跑車後,我會喜歡轎車多啲囉,感覺上坐開蓬跑車會吹甩啲頭髮…… ...
layman 發表於 2018-7-12 13:05

買啦