返回列表 發帖
東南堆填區斜坡上好像在大面積鋪草皮?咁樣領都入伙時,東南方向單位個景應該會靚仔D。
康城黃 發表於 2010-6-30 15:36

yeah....yeah....

啊啊?那麼漂亮,那個瀑布在哪啊?我怎麼没發現,嘿嘿!
看了相片後決定明天好好去看看將來的新居

啊啊?那麼漂亮,那個瀑布在哪啊?我怎麼没發現,嘿嘿!
看了相片後決定明天好好去看看將來的新居
July 發表於 2010-6-30 23:03

對面山腰, 鐵廠後面, 平時少水所以唔見, 落大雨就出現
其實只要停下來, 走出露台看看, 就會發現自己住既地方有幾美麗
日日OT, 返到屋企就睡, 180度海景都無用
明暗 明暗 明暗

27# LPT2RC

hi LPT2RC,

請問咁靚嘅景若企露台T2係唔係要LC先望到嘅?我哋RC望唔到嘅,係嗎?  

thanks !

都唔記得幾多年冇睇過咁多星星la! 喺受光災影響咁嚴重的香港, 要睇多幾顆星星都算係奢侈啦。諗落日出康城地處香港最東面, 過左清水灣郊野公園就係大海,光災度較低, 唔似香港西部與珠江三角洲眾多富裕城市如深圳、珠海、澳門為鄰,香港其他地方(除左港島南區, 但係新地要2萬5一呎噃!)就更加唔駛講…… 我哋睇到燦爛星空實在容易好多,呢d就係人冇我有既優勢……
Dcmarco兄今次係繼 “小瀑布”後又一個新發現! 好彩長實當年賣首都、領都時冇攞咁靚既星空出來sell, 否則又要買貴小小……下次2c出售時, 極可能會當賣點, Dcmarco兄, 係唔係要收佢版權呢?
張相都咁靚, 現場相信會更壯觀……

對面山腰, 鐵廠後面, 平時少水所以唔見, 落大雨就出現
其實只要停下來, 走出露台看看, 就會發現自己住既地方有幾美麗
日日OT, 返到屋企就睡, 180度海景都無用 ...
dcmarco 發表於 2010-6-30 23:15

即係家有靚妻,唔識欣賞囉……

Nice photos! 有時間多放傑作上來分享啊

27# LPT2RC

hi LPT2RC,

請問咁靚嘅景若企露台T2係唔係要LC先望到嘅?我哋RC望唔到嘅,係嗎?  

thanks !
hahalp 發表於 2010-6-30 23:47

我係T6RD, T2會比領都擋同T1擋, 不過近既山景都應該ok
明暗 明暗 明暗

..Dcmarco兄今次係繼 “小瀑布”後又一個新發現! 好彩長實當年賣首都、領都時冇攞咁靚既星空出來sell, 否則又要買貴小小……下次2c出售時, 極可能會當賣點, Dcmarco兄, 係唔係要收佢版權呢
康城黃 發表於 2010-7-1 09:02

都有想過, 不過長實要影都唔難, 只要佢做好planning, 防止光害就得啦
如果業主唔再租比我, 我會曬兩張大相比佢,多謝佢租間屋比我
明暗 明暗 明暗

領都入伙在即, 市面租盤會大增, 租金見壓力, 原價應該續租到既。你咁Nice, 好客難求, 我係業主一定租畀你!至重要就係以後可以常常見到你既傑作!!