返回列表 發帖
我都想知現在領都會所頂層的公園起成點,如果有首都朋友影到張相睇睇就好.
LPT2RC 發表於 2010-7-2 18:39

應該乜都無...因為要等第三期開工...
領都第一期五座高層LC

45# dcmarco

係呀~
我10幾年都未去過將軍澳(睇新都城示範單位之後未去過)
嗰日sales call我要我睇領都示範單位我都拒絕左
後來又有第2個sales call我屋企人,我屋企人應承左佢去睇
定知一睇就被康城的設施,會所,環境,價格吸引住喇...
第2日就咁買左呢層樓...
本來諗住買T5嘅,但揀樓現場的氣氛根本唔會比你按自己原先嘅計劃行事嘅
希望自己嘅決定係啱嘅
只要唔擴建(甚至關閉)堆填區 ,等商場等設施起好,康城應係唔錯嘅
只是見到相中咁靚嘅view自己單位睇唔到其中有d可惜而已  

47# LPT2RC

多謝你的開導呀~
希望T2RC也有"心曠神怡的view"
但日出會唔會被d單位遮住呢?

53# hahalp

基本上,領都2A期向山的單位正面不會被大廈擋住,只是當2C期起完後, 左面的方向會有點擋住,但也只是某些座向的單位而已。

有無人有2C既“即”和座向,可以望吓呢。
家在領都 心繫康城

RE: 我看LP (Since 2009)

54# LPT2RC

從GOOGLE地圖個PLAN睇到, 可能從2A期 T2/T3-LD/RD高層向左望穿過2B2C期中間會見到遙遠的銀缐灣的窄海! 請指教.

54# LPT2RC

從GOOGLE地圖個PLAN睇到, 可能從2A期 T2/T3-LD/RD高層向左望穿過2B2C期中間會見到遙遠的銀缐灣的窄海! 請指教.
SOL 發表於 2010-7-13 16:22

機會唔大, 因為西貢郊野公園座山好高下....
領都第一期五座高層LC

這圖會清楚點看到左面2C期會有點擋住

58# LPT2RC

領都樓高約3m,如果60層,約180m。山的位置中,如高過120m(綠色綫),就會遮住銀綫灣海。從2B/2C閒看過去,有機會看到銀綫灣。A區被山遮住(山高200多米),看不穿。B區可以看到少少(清水灣道约70m高)。
群而不黨

58# LPT2RC

領都樓高約3m,如果60層,約180m。山的位置中,如高過120m(綠色綫),就會遮住銀綫灣海。從2B/2C閒看過去,有機會看到銀綫灣 ...
jsq 發表於 2010-7-13 20:39

非常用心分享!!! 謝謝!!!
YOU'LL NEVER WALK ALONE