返回列表 發帖
$6700?
如果當時買別處,已經double 或triple
chachalee 發表於 12/8/2014 10:58 AM

唯一一次投資失誤
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

唯一一次投資失誤
sung123 發表於 2014-8-12 11:11

人生總會有一,兩次。

我自己都有,當時想買多層樓收租,有君傲灣,新都城「可以買2個2房」可選擇

傻瓜的我,買了多一個領都96X。

覺得自己很豬。

人生總會有一,兩次。

我自己都有,當時想買多層樓收租,有君傲灣,新都城「可以買2個2房」可選擇

...
chachalee 發表於 12/8/2014 11:25 AM

揸長線啦!

唯一一次投資失誤
sung123 發表於 2014-8-12 11:11

一日未離場,仲未係輸。
等多陣啦,有機會反敗為勝架!

一日未離場,仲未係輸。
等多陣啦,有機會反敗為勝架!
棠哥 發表於 2014-8-12 15:53

最近 D 樓又痴左線……

因大地產商要賣樓,何以要托市,其實成交量並不理想
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;

回復 53# chachalee

長線一定贏!

回復 44# sung123

記得我當時都有入票排隊買首都,但太多人爭住買,結果我等到凌晨兩點連會場都未入到就放棄!!!

[quote]回復  sung123

記得我當時都有入票排隊買首都,但太多人爭住買,結果我等到凌晨兩點連會場都未入到就放棄 ...
神燈 發表於 13/8/2014 12:34 PM [/quot

所以叫焉知所福,!
我係到第二朝十點至買到

回復  chachalee

長線一定贏!
神燈 發表於 2014-8-13 12:30

但願如此!
要揸多幾久,十年?