返回列表 發帖

3期有海景嗎?

有D人話3期有海景,但我看Google Map發覺3期正面向大草地,草地後是將軍澳市中心,3期後面應該望將來的4期,睇來睇去就算有海景都是從正面向左看,很窄角度地望到少少海。

我唔熟康城的環景,我有無睇錯呢?  我只是在考慮入市3期,其實對我來說無海景更好,因為若有永久海景,CK定價會高,我一定買唔起!

基本正確。

向4期方向,都臨時有海景睇下,10年8年咁.....

有海景向墳場至清半,遠眺清水灣西貢海

基本正確。

向4期方向,都臨時有海景睇下,10年8年咁.....
Michael-1974 發表於 2014-10-24 23:31

謝謝,4期SHK 已中標,相信很快變成地盤了,香港起樓咁快,2-3年已變成摟景了!

有海景向墳場至清半,遠眺清水灣西貢海
kimidaniel 發表於 2014-10-24 23:31

清水灣那邊不會被釣魚翁的山遮了嗎?

wilsonlohas 發表於 2014-10-25 01:16

如果夠高的話,約60樓以上,是可以看到的,當然是一少片

回復 5# wilsonlohas

我係橋咀島可以望到首都6座

向西北偏北, 冬凍夏熱, 冬天冇太陽入屋, 北風呼呼声, 早上玻璃濕透, 夏天下午太陽西斜, 冇乜風較闷焗, 要落帘長开
冷氣。我首都二座向海層樓的经驗, 不过有D人會认为不是问题, 主要看個人取向。

向西北偏北, 冬凍夏熱, 冬天冇太陽入屋, 北風呼呼声, 早上玻璃濕透, 夏天下午太陽西斜, 冇乜風較闷焗, 要落 ...
morningsun 發表於 2014-10-25 11:48

對, 我向東南, 夏天慳番唔少電費

wilsonlohas 發表於 2014-10-25 01:16

Kimi講嘅清半,應該係指清水一灣半島(樓盤名)。