返回列表 發帖
大家又知人流會少? 大家又知不便宜!?
心曠神怡 發表於 2016-10-3 13:32

街市要有一個critical mass先生存到, 新都城有係因為附近公私屋苑都去一個街市

康城没有街市, 大部人就會走幫襯.... 成個康城區唔係有Critical mass嗎?

將軍澳廣場街市係因為有富康街市(特平)(我就不會幫襯, 食物質素是其原之一), 尚德比廣場街市好, 及位置等問題而令到冇生意~~~~

難道成個康城這麼多人容納不到一個街市, 不要誤導別人~~~~

康城没有街市, 大部人就會走幫襯.... 成個康城區唔係有Critical mass嗎?

將軍澳廣場街市係因為有富康街市( ...
心曠神怡 發表於 2016-10-3 15:16

而家呢一刻未必有

而家呢一刻未必有
何偉濤 發表於 2016-10-3 15:28

起得來都到2047啦~~~~~

起得來都到2047啦~~~~~
心曠神怡 發表於 2016-10-3 15:30

我覺得會係2020年後嘅事, 有商場, 街市嘅急切性未必咁高

點解唔迫切呢?

超市買菜, 一包好細包, 我家每晚要食一斤菜/中午小許, 是否一天最少要買三包菜或以上? 人哋一斤菜10元8塊, 貴極是十幾元, 超市要幾十元一斤!
買肥牛/牛肉, 魚類, 魷魚, 貝殼類, 蕃薯,  菜, 無論是價錢, 種類及質數, 我覺得超市是比不上的.........

評分人數

• wyk

點解唔迫切呢?

超市買菜, 一包好細包, 我家每晚要食一斤菜/中午小許, 是否一天最少要買三包菜或以上? 人哋 ...
心曠神怡 發表於 2016-10-3 16:15

如果係領展街市, 啲嘢仲會否賣咁平呢?

如果係領展街市, 啲嘢仲會否賣咁平呢?
newbie 發表於 2016-10-3 16:51

貴過其他私營街市, 另外"舊式"市政街市本身營運水平差過領X

回復 48# newbie

尚德領展管理,百佳啲菜7至8蚊一磅,即係9至10蚊一斤,同樓下街市擋差不多