返回列表 發帖
的水質問題,有冇用過濾的水先換水?
日出康城兄 發表於 17/4/2015 11:55 PM

米高同我请,用遇濾器,死得快
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

装修至紧要實用,收納櫃要多,曰後先整齊
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;

先考虑下有幾多電器同杂物,得個靚字無用,以後樣樣無位擺,杂亂無章,就毫無意義

我有上千本書,仲煩惱緊點放置佢地。

仲有插蘇要够同方便,依家樣樣用電,装修預留以後少明綫

我有上千本書,仲煩惱緊點放置佢地。
Tonyyip 發表於 18/4/2015 11:40 AM

遇到晝蟲啦!我都好多書(無你多)
有二個書櫃,同宜家傢俬買塑膠桶装
满的,我近呢二年唔敢再買書,上網睇

遇到晝蟲啦!我都好多書(無你多)
有二個書櫃,同宜家傢俬買塑膠桶装
满的,我近呢二年唔敢再買書 ...
sung123 發表於 2015-4-18 11:45

我都會用ipad睇,但唔睇得耐。
諗緊主人房隔離做書房,或者放到一半,其他放客飯廳。
我d書同女友d鞋爭緊位。
你鍾意睇咩題目既書?

我d書同女友d鞋爭緊 ...
Tonyyip 發表於 18/4/2015 11:51 AM

我有—個大鞋櫃,储物室内仲有—個鞋櫃,我同女都鐘意買鞋,—出街第一件事睇鞋
書櫃就係電視櫃連体,仲有間専用書房,
只有書櫃同枱,再加—組塑桶装書

我d書同女友d鞋爭緊 ...
Tonyyip 發表於 2015-4-18 11:51

我有個老同學幾年前在火炭買咗個工業單位,花幾十個裝修,有很多書柜,放晒書(佢話係書倉),仲有酒柜、跑步機、健身單車、沖身地方,得閒就去睇書,休休閒閒……。

可以考慮下架。

我有個老同學幾年前在火炭買咗個工業單位,花幾十個裝修,有很多書柜,放晒書(佢話係書倉),仲有酒 ...
layman 發表於 18/4/2015 11:59 AM

好提議