返回列表 發帖
回復 8# wsit

呢度2,3月我地成班人見港鐵時, 已俾佢地知問題所在, 我同朱生講落嚟行轉, 口頭就好, 之後梗有藉口

回復  wsit

呢度2,3月我地成班人見港鐵時, 已俾佢地知問題所在, 我同朱生講落嚟行轉, 口頭就好, 之 ...
kimidaniel 發表於 2015-6-15 15:06

我之後會做一個"二期水簾洞"貼

回復 12# dcmarco

好喎

回復  HippoFather

T5 信箱D 水桶放係石後面好耐, 水池亦追過好幾次, 佢地話CK問題, PENDING...... ...
kimidaniel 發表於 2015-6-15 15:02

水池有問題漏水怕漏去L5? 如果MTR話是CK問題, 好白紙黑字寫下, 否則一路拖, 到時又是業主付錢?  MTR物管也要追, 老pending即未盡管理責任, 可否扣經理人佣金?

但信箱頂假天花有水就不正常? 尤其是天晴日子!

回復 14# HippoFather

水池漏水唔係漏去L5, 而係信箱位濕晒, 又水桶陣; 一早已經叫MO寫隻字交代, 唔好只寫WORK IN PROGRESSING........

扣經理人佣金唔使想, 我都想!

水池漏水唔係漏去L5, 而係信箱位濕晒, 又水桶陣; 一早已經叫MO寫隻字交代, 唔好只寫 ...
kimidaniel 發表於 2015-6-17 09:32

如果業主遲交管理費便交罰款, 物管無盡管理責任, 仲收足管理人佣金, 是甚麼道理?

回復 16# HippoFather

無計, 個rules要咁

水池漏水唔係漏去L5, 而係信箱位濕晒, 又水桶陣; 一早已經叫MO寫隻字交代, 唔好只寫 ...
kimidaniel 發表於 2015-6-17 09:32

其實信箱頂邊有水池, 點會有水搞到信箱濕晒?  
是否mo老點?

你誤會了。work in progress 係指作緊交代果幾隻字

與食環有关嗎!