返回列表 發帖
回復 19# dcmarco

呢組字work in progress 仲要貼一世, 水務署都會寫工程開始及完工日, 呢度永遠都無

回復 18# HippoFather

天花漏落嚟

回復  HippoFather

天花漏落嚟
kimidaniel 發表於 2015-6-22 09:33

現在怕這事件在網上曝左光, 水桶陣便被人撤走晒了, 但我見信箱頂靠牆身是濕的(那些垂直木板顏色深左(怕吸左水) , 前幾天晴朗已是這樣!

回復 23# HippoFather

MO睇完你地咁寫仲唔立即收桶, 但佢地咁做始終無治本

MO睇完你地咁寫仲唔立即收桶, 但佢地咁做始終無治本  ...
kimidaniel 發表於 2015-6-22 12:07

業委不是有執漏小組, 可否加入這項去清單中?  看mo會拖幾耐?

回復 23# HippoFather

漏咗幾年,D信濕哂,我投訴過好多次,地鐵工程部究竟有沒有找出原因去解決漏水問題!每次都是報告了,之後得出太陽,自求多福

回復 25# HippoFather

執漏小組於去年8月到而家都未開過, 主席忙到唔得閑開

漏咗幾年,D信濕哂,我投訴過好多次,地鐵工程部究竟有沒有找出原因去解決漏水 ...
wsit 發表於 2015-6-22 12:42

MTx "Prexxer" 服務的精神是問題會自己自然消失, 到夏天, 天氣熱, 水分的蒸發會比凝聚在假天花的快, 水滴咪好似少左, 駛乜做野去追究漏水源頭?  係咪都收硬你管理酬金, 拖到年底再有人投訴時再另找借口耍另一家太極?

執漏小組於去年8月到而家都未開過, 主席忙到唔得閑開 ...
kimidaniel 發表於 2015-6-22 13:08

係唔敢開
日出康城關注所有關注組織會
關閉將軍澳堆填區

回復 29# newchapter

你咁白架