返回列表 發帖
我屋企嘅電磁爐壞咗其中一邊
為公義,不退縮!

我屋企嘅電磁爐壞咗其中一邊
棠哥 發表於 2015-6-7 18:11

埋邊定開邊果個?

埋邊嗰個
為公義,不退縮!

回復 10# mariaecco
應該係兩個都壞左? 因為搬入黎就已經用唔到, 禁制無顯示, 個爐會暖暖地但唔熱,  請C HING SHARE下

回復  mariaecco
應該係兩個都壞左? 因為搬入黎就已經用唔到, 禁制無顯示, 個爐會暖暖地但唔熱,  請C HING ...
RSE020 發表於 2015-6-8 09:28

有冇開爐嘅大掣, 都幾隱蔽下

回復 15# newnewbie
你指牆身開關? 定仲有其他開關? 如是牆身就有, 個爐係有電到, 有紅燈著左

回復 16# RSE020

如果你個禁制無顯示個爐會暖暖地,我估你只係燒左個顯示器,我可以維修,係唔係開左Power只有中間一粒紅燈同左/右剪咀上有紅燈,但見唔到有數P0~P7(Power火力)? 因為上手業主燒了無修理。
可確認一下先放個煲在大爐頭,開Power,再按右手面的右剪咀7次睇下熱唔熱(無記錯應咳該係右手面控制大爐頭,左手面控制細爐頭) ,2個一齊開會上限去Power 4 (P4) 。

回復  RSE020

如果你個禁制無顯示個爐會暖暖地,我估你只係燒左個顯示器,我可以維修,係唔係開左Power ...
cl88 發表於 2015-6-8 12:25

你一早應該出馬啦!

你一早應該出馬啦!
layman 發表於 2015-6-8 12:28

座左3十幾個鐘飛機,加埋等機再要過多晚共57個鐘,Pat Pat 都痛,休息下先呀!

座左3十幾個鐘飛機,加埋等機再要過多晚共57個鐘,Pat Pat 都痛,休息下先呀! ...
cl88 發表於 2015-6-8 12:38

去邊度玩?
卅個鐘頭飛機,應該歐洲啦?!