返回列表 發帖
回復  ykkykk

放下植物, 枱椅, 坐係度曬太陽
kimidaniel 發表於 2015-12-29 11:56

一定會有人試在露台食早餐,一次咁多啦

回復 21# dcmarco

一定有

如果跟足條文做係咪要吉在個露台佢呢!?
ykkykk 發表於 29/12/2015 10:56 AM

活動涼衫架唔可以超過露台就OK,
其實我見到有人放幹衣機,
櫃仔,台,櫈,植物
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

咁希望唔好執得咁嚴啦

乾衣機?乜露台有電制咩?
ykkykk

咁希望唔好執得咁嚴啦

乾衣機?乜露台有電制咩?
ykkykk 發表於 2015-12-29 14:55

問題就係咁囉,
出面得個露台燈,如果由果個位拉過去,可能唔夠力,用得耐火燭。另外室外用要造防水電掣,你估有幾多個師傅咁好,同你做完全防水?

問題就係咁囉,
出面得個露台燈,如果由果個位拉過去,可能唔夠力,用得耐火燭。另外室外用要造防水電掣 ...
dcmarco 發表於 29/12/2015 03:17 PM

有人裝架,我朋友就裝佐,用六年了

有人裝架,我朋友就裝佐,用六年了
sung123 發表於 2015-12-29 15:50

總之要搵可靠人士

所以乾衣架但是電動的在天花板上又可不可以呢..?

所以乾衣架但是電動的在天花板上又可不可以呢..?
annieke0320 發表於 2016-1-10 18:12

基本上高過圍欄的裝置都有可能比人投訴,當然就現時情況黎講,mo唔係好做野。
大家都係自己決定會否take risk可能之後有日要拆。
有人覺得用得一時得一時,有人用坐地涼衫架就算。

以前住29樓。細小時住16樓。但今次住5x樓。又第一次有露台。本以為滿心歡喜在露台睇風景。點知我偶爾心慌慌,有少少畏高。圍欄又未到心口。我決定安裝安全保護網。保護小朋友。
不以善小而不為.
不以害小而為之.
大家好.我是T2LA