返回列表 發帖

上網只有和記!

我住左領都三年,搬入藍天,都系無得揀,
上網和記合约128+38連電話!
100M
我試過電X,得30M,$208
無得揀
_

不過唔知和記晌康城穩定性如何, 據聞荃灣某M記屋苑極差
莫斯科 - 第三羅馬, 第二君士坦丁堡
日出康城 - 第三美孚新村, 第二太古城

Moscow - 3rd Rome, 2nd Constantinople
LOHAS Park - 3rd Meifoo, 2nd Taikoo Shing

Ok ga,呢個價錢,無咩要求!
提提大家,部機就差D,機壞就多
_

加埋電話線,相比之下就平P記好多。
我用3都主要係價錢問題,100MB夠用,用自己router去到9xMb。
夜晚去外地website就一定無p記咁好,latency都大d
明暗 明暗 明暗

Ok ga,呢個價錢,無咩要求!
提提大家,部機就差D,機壞就多
noopynoopy 發表於 2016-1-12 00:58

即係自己買多隻VDSL2 MODEM/ROUTER?!

不過唔知和記晌康城穩定性如何, 據聞荃灣某M記屋苑極差
何偉濤 發表於 11/1/2016 01:05 PM

長江樓自然係和記,其它台都係同和記租線。
有時和記會沒信號,特別在夏季,因发射台裝天台,而天台無冷氣,夏天有時會沒信號。
為安全起見,我在廳裝多個有線,當年因我女交功課要用電腦,安全D
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

回復 1# noopynoopy

藍天好住定是領都? (不計距離地鐵既問題) 藍天有free shuttle 去 Popcorn ?

回復  noopynoopy

藍天好住定是領都? (不計距離地鐵既問題) 藍天有free shuttle 去 Popcorn ? ...
laujonathan123 發表於 12/1/2016 10:16 AM

藍天景色靓D,但無free shuttle 去 Popcorn ,因近地鐵站

回復 8# sung123

Thanks, 無shuttle就好大件事啊.......