返回列表 發帖

揾驗樓師

有無建議, 邊個得, 邊個流  ??
liu

好似有D有儀器check漏水的
你上網search
但我有friend 比驗師驗的但半年後一樣廁所漏水出廳
所以我是自己驗的

浴室牆漏水,不知原頭,請問有冇cf介紹?
謝謝

回復 3# malausing

街坊多數搵詹sir

經驗之談...

專業要求抵, 其實絕對可自己來.

但怕花時間, 相對間樓, 又算係好少錢.

有人講,尖仔男根本是混飯吃的PK

出左名,啲研紐屍收左钱,做野又求奇,信佢地,就死得,自己驗慳返啲

有人講,尖仔男根本是混飯吃的PK
layman 發表於 2016-4-12 10:14

我估唔只係山東詹係咁, 其他驗樓服務一係貼紙大賽一係會漏驗或求其

我估唔只係山東詹係咁, 其他驗樓服務一係貼紙大賽一係會漏驗或求其 ...
何偉濤 發表於 2016-4-12 11:06

而家睇返, 最實際係驗玻璃同空心磚, 主要係真係換到有意思, 自己將來執又難又貴.

其他牆崩花整唔整唔係大問題.

以上兩樣, 要驗唔需要有多專業, 但幾花時間...

特別係驗玻璃要眼力好D, 有D 年紀會有差.

而家睇返, 最實際係驗玻璃同空心磚, 主要係真係換到有意思, 自己將來執又難又貴.

其他牆崩花整唔整唔係 ...
housepp 發表於 2016-4-12 11:37

空心牆如果涉及批灰層以下只能靠承建商整改, 得佢有專門工具同膠水

另外就係浴室廚房櫃同配件有爛有壞要佢處理, 雖然四房單位廚房櫃叫"有名有姓", 將來可能買唔返 (我曾經知道有豪宅屋苑管理處拒絕提供原裝廚櫃承造商資料, 部件有壞買唔返)