返回列表 發帖

新屋入伙買吸塵機攻略

恭喜各位入伙相信你哋都會用吸塵機打掃
比個 tips 你哋
有興趣買 Dyson 吸塵機可以去 amazon.de 或者 amazon.fr 睇下
一般比香港平一半,而且電壓啱,只係兩腳only,使用上無大問題

現在最 hit 係買 Dyson V6 Total Clean
我自己就係 amazon.de 買過 Dyson V6 Fluffy 同 Dyson DC-52

評分人數

• newbie

我買完dyson再買埋neato robot. 無工人用,機械人就好重要囉!
PR

我會攞舊果部去裝修完打掃用, 之後先用新吸塵機

我會攞舊果部去裝修完打掃用, 之後先用新吸塵機
StreetBoy 發表於 2016-1-29 14:24

如果有工人,唔好換啦,環保啲!

恭喜各位入伙相信你哋都會用吸塵機打掃
比個 tips 你哋
有興趣買 Dyson 吸塵機可以去 amazon.de 或者 amazo ...
collyman 發表於 2016-1-21 09:10

仲有什麼抵買

仲有什麼抵買
chachalee 發表於 2016-1-29 17:20

我都想知

回復 5# chachalee

水龍頭

hans grohe or grohe 香港勁貴 可能 $5000-6000 amazon 德國只係 $2000-3000 左右
當然睇下咩款
但如果要換晒屋企龍頭 + rainshower
網購分分鐘平成一萬蚊

如果有工人,唔好換啦,環保啲!
layman 發表於 2016-1-29 17:15

本身舊果部都甩皮甩骨

回復  chachalee

水龍頭

hans grohe or grohe 香港勁貴 可能 $5000-6000 amazon 德國只係 $2000-30 ...
collyman 發表於 2016-1-30 14:23

講開水龍頭, 估唔到緻藍天會用Grohe廚房水龍頭, 廁所全用Hansgrohe, 不過sink盆就麻麻

回復 9# StreetBoy

Nice