返回列表 發帖
回復  layman

好多香港人都係咁,個個諗住返上去退休或當渡假,慢慢大家覺得辛苦,最終都放售 ...
kimidaniel 發表於 2016-3-8 17:58

渡假不如住酒店, 而家連鎖酒店房租唔貴

回復  layman

好多香港人都係咁,個個諗住返上去退休或當渡假,慢慢大家覺得辛苦,最終都放售 ...
kimidaniel 發表於 2016-3-8 17:58

國內房地產,地大「勿博」,攞嚟做 SPARE啦

國內房地產,地大「勿博」,攞嚟做 SPARE啦
layman 發表於 2016-3-8 18:01

畀"港燦"買嘅內地房地產, 投資價值極成疑, 而且未必係內地買家想要嘅房產

PS. 我覺得近年吹噓投資日本樓, 係過去老點投資內地房地產嘅升級版

回復 31# 何偉濤

當時D人唔該咁諗

回復 32# layman

放咗了,放係度封塵

回復 32# layman

最近去左孫先生故鄉,早排有個樓盤在港推廣,叫x景申乘,嘩!成幢得幾伙有燈光,四圍行街……好多都系成個屋苑無賣出,十年沽清都難

回復 33# 何偉濤

其實當年買左,人仔+樓价昇值,系賺好多,歡樂谷左近,100坪,賣百二萬,而家大约四佰萬,即系賺三百幾港幣,

回復  layman

最近去左孫先生故鄉,早排有個樓盤在港推廣,叫x景申乘,嘩!成幢得幾伙有燈光,四圍 ...
klpercy 發表於 2016-3-8 20:53

有個中山經紀唔知喺邊度攞咗我電話,成日叫我上中山及珠海買樓……香港我都睇淡,仲買大陸樓?

回復  何偉濤

其實當年買左,人仔+樓价昇值,系賺好多,歡樂谷左近,100坪,賣百二萬,而家大约四佰 ...
klpercy 發表於 2016-3-8 21:01

嘩!賺咁多……食大餐啦!

回復 33# 何偉濤

都吴明D港人腦残,日本人都吳住嘅地方,治安差,太陽落山,人都吳多個,講得難聽叫沙漠樓房,食塵,点會咁平,港纸一百粒都吳夠,買到間屋,到時租又無人租,死硬