返回列表 發帖

<7期> 部份車場在動感公區已開工

車場應係梯型部份, 在將來動感公園下.

早陣子見圍紅白水馬...
而家附近仲新加有鐵絲網, 唔知做物?

車場應係梯型部份, 在將來動感公園下.

早陣子見圍紅白水馬...
而家附近仲新加有鐵絲網, 唔知做物?

...
housepp 發表於 2016-4-12 09:52

之前已有解密

http://www.lohas-park.com/thread-81513-1-1.html

之前已有解密
newbie 發表於 2016-4-12 10:07

睇規劃圖,最底層車場係底於EVA 個LEVEL

所以新鐵絲網圍圈, 係要挖地洞?

有關區域定為新加RESIDENTIAL AREA, ,可理解為CLUBHOUSE? 可唔可以係MENTAL HOSTEL?

如果真7 期 CLUBHOUSE, 入口開在哪? 動感係共用空間, 7 期 CLUBHOUSE入口會可以開各動感裡面嗎?

睇規劃圖,最底層車場係底於EVA 個LEVEL

所以新鐵絲網圍圈, 係要挖地洞?

有關區域定為新加RESIDENTIAL  ...
housepp 發表於 2016-4-12 12:11

EVA level 是現時首都對出紅路面, 所以唔會挖地洞

7期clubhouse都係估估下, 亦有機會是類似icon building嘅用地

EVA level 是現時首都對出紅路面, 所以唔會挖地洞

7期clubhouse都係估估下, 亦有機會是類似icon buildin ...
newbie 發表於 2016-4-12 17:21

你第一張L1, CARPARK 最底層, 係睇唔到 EVA 喎...

即係抵於EVA?

點解唔駛挖洞?

你第一張L1, CARPARK 最底層, 係睇唔到 EVA 喎...

即係抵於EVA?

點解唔駛挖洞? ...
housepp 發表於 2016-4-12 17:24

睇真啲.... 有EVA路架

睇真啲.... 有EVA路架
newbie 發表於 2016-4-12 17:43

謝謝!

咁睇唔明...

L1 EVA 去到CARPARK 終止.
L2 EVA 去到北大堂...
L3 EVA 直去康城路方向...

即係而家路, 會分兩層?

謝謝!

咁睇唔明...

L1 EVA 去到CARPARK 終止.
L2 EVA 去到北大堂...
L3 EVA 直去康城路方向...

...
housepp 發表於 2016-4-12 17:58

L1 首都邊嘅斜紋, 就係EVA

L2、L3 首都邊是空白, 表示唔係EVA

連呢道都開始動工.康城好似玩緊SIMCITY
不以善小而不為.
不以害小而為之.
大家好.我是T2LA

L1 首都邊嘅斜紋, 就係EVA

L2、L3 首都邊是空白, 表示唔係EVA
newbie 發表於 2016-4-12 18:13

喔... 可能有D 誤會... 我講EVA 係日出公園方旁向3期方向走既紅色路, 呢條路在L1 到車場終止, L2 止於7期大堂, L3 係RUN THRO... 即係條有兩層?

BTW, 除左垃圾站旁紅色地方係屬於EVA, 我理解以上條路去到3期前面有個ROUNDABOUT 轉頭, 都係屬於EVA, 唔係咩?

是否EVA 所以路要是紅色?