返回列表 發帖
應該話就算有暗殺名單, 朱某迪排位唔會太高, 佢將件事即時話係政治原因, 其實係點, 佢自己知道

請 ...
何偉濤 發表於 2016-9-8 16:12

我重睇嗰幾句,我都笑咗出來!
好似啲政治笑話,聽到「嘭」一聲,個個政治人物都話係有人開槍想暗殺佢……
先嗰排林乜基都話有人跟佢,結果咪去銷案囉。當佢新聞價值是零的時候,狗仔隊都走晒,跳樓都無人去睇啦!

應該話就算有暗殺名單, 朱某迪排位唔會太高, 佢將件事即時話係政治原因, 其實係點, 佢自己知道

請 ...
何偉濤 發表於 2016-9-8 04:12 PM

冧左佢,佢即時上神抬變烈士,本土派會更火紅....

冧左佢,佢即時上神抬變烈士,本土派會更火紅....
Hellomoto 發表於 2016-9-8 16:17

無錯, 今次熱普城輸剩鄭某泰, 陳某同黃某民之前派過嘅"膠"畀人挑返出嚟嘲諷, 朱某迪同佢哋相比係正經好多, 殺佢, 真係造烈士

由另一個方向諗, 佢當選會影響到 (中央及特區政府以外) 乜嘢人嘅利益, 可能會有新發現

偉濤對朱某迪嘅追求嘅觀感係"清朝滅亡後100年要晌全國恢復滿文滿語教育", 而滿文滿語正係滿族人自己都漸漸隨時間而自我放棄嘅事物
港鐵倒閉這方面,倒閉是不可能倒閉的,這輩子不可能倒閉的。鐵路又不會營運,就是工序外判這種東西,才可以維持一流營運商這樣子

緻藍天非緻南天更非致癌天
Hemera (ἡμέρα) not Hermera not Carcinogenimera (Carcinogenic+Hemera)

以前打工,好多時同人吵咀,叫我放工小心啲,到而家食得、訓得,仲玩得,要殺人,点會事先張揚呀!係唔係成日玩地惨佬,俾人尋呀?

以前打工,好多時同人吵咀,叫我放工小心啲,到而家食得、訓得,仲玩得,要殺人,点會事先張揚呀!係唔係成 ...
klpercy 發表於 2016-9-8 16:35

我聽聞某地產商晌新界東北 (原本政府打算嘅地區) 有唔少未補地價農地

以前打工,好多時同人吵咀,叫我放工小心啲,到而家食得、訓得,仲玩得,要殺人,点會事先張揚呀!係唔係成 ...
klpercy 發表於 2016-9-8 16:35

其實揼人嗰個係你就真啦!

十月圍城?
StreetBoy 發表於 2016-9-8 16:15

希望唔係, 希望係阿扁肚皮的子彈

希望唔係, 希望係阿扁肚皮的子彈
何偉濤 發表於 2016-9-8 17:04

其實一個剛剛以票王姿態當選嘅立會議員, 咁高調被十月圍城嘅機會個人覺得唔大, 至於是阿扁肚皮的子彈定左鄰右里d鄉紳唔喜歡佢就佢本人先知

回復 17# layman

我係 “撕聞浽”,唔出手,只出口