返回列表 發帖

政府回應有關要求峻瀅3天橋全上蓋及加入商場的動議

更多的社區資訊,歡近瀏覽我的專頁:
http://m.facebook.com/wucheukhim

謙,繼續追問
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

回復 2# sung123

俾個俾建築費?維修費?什費?唔好又入康城數呀!

回復  sung123

俾個俾建築費?維修費?什費?唔好又入康城數呀! ...
klpercy 發表於 2016-10-27 18:09

大佬,大纜都拉唔埋,唔會計落你哋度啩?

回復 4# layman

係人都知M記,最叻博大霧,以前蓝x有一屋苑試過,電低保養、電費入屋苑數,個煮食好鬼叻,大佢熄電,話知佢,最後……真係成功爭娶

回復  layman

係人都知M記,最叻博大霧,以前蓝x有一屋苑試過,電低保養、電費入屋苑數,個煮食好鬼 ...
klpercy 發表於 2016-10-27 19:18

其實M記真係好賤,就講現時C出口一出來向左嗰條有蓋通道,做咗一截,去到一半無咗,住首都、峻瀅啲街坊都用唔到,真係抵死,唔知邊個想出來的死橋……

其實M記真係好賤,就講現時C出口一出來向左嗰條有蓋通道,做咗一截,去到一半無咗,住首都、峻瀅啲街坊都 ...
layman 發表於 2016-10-27 19:27

我估唔係M 記起.

可能係D COVER WALKWAY 分豬肉, 唔同期數起唔同部份.

所以3 期起到, 就起相關果截.

如果唔係, 佢地點會咁好死先起, 路都未通.

大佬,大纜都拉唔埋,唔會計落你哋度啩?
layman 發表於 2016-10-27 19:05

其實答得都幾清楚喎.

商場人申請人商業考慮.

條橋睇張圖已經係 COVERED FOOTBRIDGE 啦? 唔通我睇錯?

第6頁

http://www.info.gov.hk/tpb/tc/pl ... _TKO_107_0_gist.pdf

其實答得都幾清楚喎.

商場人申請人商業考慮.

條橋睇張圖已經係 COVERED FOOTBRIDGE 啦? 唔通我睇 ...
housepp 發表於 2016-10-28 15:04

問題係兩條橋之間係open pedestrian walkway呀, 不是covered footbridge 問題