返回列表 發帖
回復 4# newchapter

我書少讀兼理解差,見'頤養天年'笑左又拗頭

回復  newchapter

我書少讀兼理解差,見'頤養天年'笑左又拗頭
lohasle 發表於 2016-10-31 10:46

緻藍天因為政府房屋同金融政策由炒家盤變成用家換樓盤, 屋苑入伙後長者同兒童都唔少, 佢想打動班長者, 但長者們年紀大唔等於佢哋愚蠢!

首都嘅人幾時醒覺呢

按本屋苑客務處向職員及民政事務處查詢, 未有任何客務處職員或本屋苑業戶要求取消本次業主大會預約申請, 除非民政事務處職員出錯將其他團體預約擺在業主大會預約之上導致所謂"讓期", 否則大家應該明白發生甚麼事!

以下是社區會堂設施指南

按分配時段準則屋苑業主大會優先次序比其他區內團體要高

民政事務處可以撤銷機構使用會堂設施, 並會盡早通知有關機構
莫斯科 - 第三羅馬, 第二君士坦丁堡
日出康城 - 第三美孚新村, 第二太古城

Moscow - 3rd Rome, 2nd Constantinople
LOHAS Park - 3rd Meifoo, 2nd Taikoo Shing

方國珊議員,你係咪講大話呀?
快啲出來回應啦!

方國珊議員,你係咪講大話呀?
快啲出來回應啦!
layman 發表於 2016-11-1 08:16

都話係取消咗 ......  首都業委會呀!

抽水佢就會撲出嚟!

遞表同批係二件事,同階段遞表,咁係要分优先次序啦,唔係老鳳次次都要比你,你有批核文件,歡迎拿出來作實吧,方抽抽
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

回復 13# layman

我聽到有人話方粉鬧人八婆,其實講得出呢位何x都唔係好人一個, 方粉其實有樣特性就係.....無品,貪小便宜

回復 23# newbie

人地三期都知驚, 唯獨1,2期部分盲粉未醒, 要揾人點醒班阿醒

推到上香討再推上報

等新東人睇清楚