返回列表 發帖
應該係老畢叫顏色小姐回絕, 上星期四, 五大會唔出席
housepp 發表於 14/11/2016 02:59 PM

唔出席係一個警號,小心港鐵関上大門
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

唔出席係一個警號,小心港鐵関上大門
sung123 發表於 2016-11-14 15:28

本來傾得好地地,突然唔傾,即係想點?

layman 發表於 2016-11-14 15:44

"本來傾得好地地,突然唔傾,即係想點?"

老婆有無試過咁?!

即係唔Q 駛睬你, 哈哈!!!

layman 發表於 14/11/2016 03:44 PM

老畢硬頸行內出名,而且同林悅對立多年,令林悅在居民中聲譽不是太好,最后選唔到主席。就係因為咁而得到高層賞識!
所以硬碰硬的結果就係定性為群衆運動,港鐵可以唔同你傾,佢亦會得到上司支持。
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

老畢硬頸行內出名,而且同林悅對立多年,令林悅在居民中聲譽不是太好,最后選唔到主席。就係因為咁而得到 ...
sung123 發表於 2016-11-14 20:43

怕佢有牙呀!
咁好打就出場見人,唔好做龜……

所以話,老畢出來面對現實,唔好做龜……做龜係解決唔到問題嘅!

業委會係由業主投票選出來, 咁都叫不能代表? 一係叫MO逐家逐戶做家訪, 定係約齊一千幾百個業主圍住老畢來X先算

業委會係由業主投票選出來, 咁都叫不能代表? 一係叫MO逐家逐戶做家訪, 定係約齊一千幾百個業主圍住老畢來X ...
StreetBoy 發表於 2016-11-15 10:25

如果圍佢,記得通知我哋。

業委會係由業主投票選出來, 咁都叫不能代表? 一係叫MO逐家逐戶做家訪, 定係約齊一千幾百個業主圍住老畢來X ...
StreetBoy 發表於 2016-11-15 10:25

畢某最不知所謂嘅地方正係睇少業委會作用, 其實業委會成立得即使無投票嘅業戶有時都會同佢哋溝通

同業委會幾個人商討好過畀幾百個業戶圍住嚟X, 兩者之間點都選前者啦

畢某最不知所謂嘅地方正係睇少業委會作用, 其實業委會成立得即使無投票嘅業戶有時都會同佢哋溝通

...
何偉濤 發表於 2016-11-15 12:13

佢可能嫌你哋幾個X得佢唔夠力!