返回列表 發帖
你唔好咁整蠱我
dcmarco 發表於 2017-1-10 13:25

其實我非常相信呢度啲版主,是旦搵個做都會好過原任兩個區議員。

其實我非常相信呢度啲版主,是旦搵個做都會好過原任兩個區議員。
layman 發表於 2017-1-10 14:41

閣下或者宋太都強過區議員

何偉濤 發表於 2017-1-10 14:43

你就更加啦,在地鐵都可以同太太討論時事、邨務……

回復 10# dcmarco

連我都想整蠱您

你就更加啦,在地鐵都可以同太太討論時事、邨務……
layman 發表於 2017-1-10 14:48

佢願聽我願講

何偉濤 發表於 10/1/2017 02:43 PM

真系躺著都中槍
退休人士,做些力所能及的事便可,機會還是留畀年輕人

舊橋拆了,易拉架聲稱全部完成,但路中心的臨時支架無一並拆掉。
行人行出馬路管唔到,又唔管地盤佔用的公共地方,來往三期既車要同行人迫在兩線的馬路上,港鐵管理難辭其咎。一至三期業委同MO有無做d乜野去投訴?我指係投訴,唔係比意見。
另外,地盤工程人員車輛,泊在被封的斜路上,增加不必要的風險。大家都知車泊在斜路,多多少少都會有溜落斜路的意外風險,而斜路尾就係回旋處。上落三期斜路泊車已成為習慣,為起橋的工程車都算,其它九唔搭八的車都泊,我想問究竟條路係業主定建築商擁有?
明暗 明暗 明暗

是否地盤工人出入口?如果係,點解港鐵C出口無行人通道去?
明暗 明暗 明暗

想問,依個點解會變左貨車專用上落貨泊位? 超市租金及管理費包左?

明暗 明暗 明暗

是否地盤工人出入口?如果係,點解港鐵C出口無行人通道去?
dcmarco 發表於 2017-11-2 07:31

今朝七時多,見工人大軍行出馬路行去C出口側的地盤入口。港鐵管理極品,原本有路就圍封,迫工人行出馬路,但又放個牌叫人唔好行馬路。究竟知唔知自己做緊乜?