返回列表 發帖
想問,依個點解會變左貨車專用上落貨泊位? 超市租金及管理費包左?
dcmarco 發表於 2017-11-2 13:55

我有次出車, 呢個位有架貨van沖住上來, 沖到去雪糕筒尾凸左個車頭出來先停, 心諗你最好隊出啲我順便換車

上落三期近首都一邊車路仍然被封,作為地盤私家車的私家位。
明暗 明暗 明暗

私家路,私冢位!!
我係嗰無學識嘅小無賴

上落三期近首都一邊車路仍然被封,作為地盤私家車的私家位。
dcmarco 發表於 2017-11-13 08:18

自己友有優惠?

自己友有優惠?
layman 發表於 2017-11-13 11:31

其實你自己拉開水馬泊入去,我估都無人理你。

其實你自己拉開水馬泊入去,我估都無人理你。
dcmarco 發表於 2017-11-13 13:24

我估一日半日就可能無人理,佢哋應該知邊架車係邊個嘅……

更新:
似乎道路正式被佔。近首都兩線開番,正式掃了雙程箭咀。
近七期一邊封了,地盤私家車泊左過去,今日有平治添。
地盤工人轉左行新車路,連埋佢地,康城居民來往三期的四條行車線,被地盤霸佔三條。校車要騎住雙白線開往三期。
明暗 明暗 明暗

回復 27# dcmarco

見過班AA泊入去後,揸住晉海章程,行去3期方向,保安唔多理,老馮免費泊車,無左推售,由十幾架車,變成現在幾架!

今朝七時多,見工人大軍行出馬路行去C出口側的地盤入口。港鐵管理極品,原本有路就圍封,迫工人行出馬路 ...
dcmarco 發表於 2017-11-7 07:27

封左就唔洗起地盤上蓋,省錢之餘出事亦可賴行人不遵守交通規則係行人責任。

update:
今日唔知係工人自己推開定有管理人搞,橋頂水馬開左個口,工人行封左的一邊馬路落去回旋處。
不過近C出口一段仍然係要行出馬路。
明暗 明暗 明暗