返回列表 發帖

579,大局己定

女版579。今次無可能一地眼鏡

wyk 發表於 2017-2-28 23:16

我唔知你一地眼鏡的意思,但縱觀最近發展,我仍然相信林鄭不是下屆凸手。

wyk 發表於 2017-2-28 23:16

再補充,幾個月前好多人都以為梁振英連任啦,仲有老建制話99.99%添,咁即係點……,難道你相信梁振英突然回首返屋企?唔好咁傻啦,一定係阿爺叫佢走人,而且唔走唔得……。
唔搵梁振英,要力撐林鄭?真係認為佢好好打?
曾俊華一句「休養生息」係佢自己想出來,還是有人要求如此政策?

回復 3# layman

佑你一定出來澄清,果然無錯。,但如 按照配票手勢,就應該係中共共識女版特首應該可以食到,呢口豬肉, 變數不大。你看班新界佬, 一尾話好,正仆街,

再補充,幾個月前好多人都以為梁振英連任啦,仲有老建制話99.99%添,咁即係點……,難道你相信梁振英突然 ...
layman 發表於 1/3/2017 08:50

休養生息,就因呢句,所以無法,得到亞中祝福。

回復  layman

佑你一定出來澄清,果然無錯。,但如 按照配票手勢,就應該係中共共識女版特首應該可以 ...
wyk 發表於 2017-3-1 08:59

試分析幾樣東西:
1. 曾鈺成約一年前講「如果無人同梁振英爭,佢會出來」(大約的意思啦),你以為呢句說話是可以從老左派的口講出來?
2. 葉國謙呢條友又曾經講過「我們民建聯都有好多人才可以做凸手」(唔好笑住),但呢句嘢又係呢類應聲蟲會自把自為講出口?唔好玩啦……
3. 阿爺唔要梁振英,點解?佢唔忠心?我個人覺得佢做到凸添,係老習要行另一套了,是統戰!統合大多數。
4. 林鄭若要宣示自己已贏硬,就唔會579都報名,應該759啦,因為有人認為大局未定,根本唔會俾提名,唔好以為李+X的說話是隨口UP……,有意思架……
5. 民建聯最近做民調睇市民心目中凸手人選,周鼎等人還開記招講結果。以前民建聯會做凸手民調咩?這個民調係佢哋自發做?車!唔好同我講笑啦,咁上面點解要做民調?反正控制到1200人的601,就可以啦,要除褲放屁?
今屆凸手是鳥籠式的競選,老習是控制局面下的選舉,他的意旨是「最後以民意為依歸」,你唔見班擦鞋仔一路講,曾俊華同林鄭的民意好接近咩?
不過講乜都好,我們只得看都無得參加!

休養生息,就因呢句,所以無法,得到亞中祝福。
wyk 發表於 2017-3-1 09:02

你唔信可以賭一餐。
梁振英連任唔到的飯局都未食晒,包括飛去馬來西亞食榴槤……
最近林鄭做唔到凸手的賭局已開,kimi已落注,klpercy走頭……另有人同我賭鮑翅乳豬席一圍……你想賭乜?

你唔信可以賭一餐。
梁振英連任唔到的飯局都未食晒,包括飛去馬來西亞食榴槤……
最近林鄭做唔到凸手的賭 ...
layman 發表於 2017-3-1 09:52

呢次我唔敢落注, 我睇唔通習大佬想玩乜, 一邊唔再用梁某某, 但搵個睇落更加強硬嘅林太 (個人想法係佢係四個人中最有機會向中央借坦克), 唔通習大佬要玩決戰咩?

呢次我唔敢落注, 我睇唔通習大佬想玩乜, 一邊唔再用梁某某, 但搵個睇落更加強硬嘅林太 (個人想法係 ...
何偉濤 發表於 2017-3-1 10:15

林鄭今次俾足戲,應記一功!

林鄭今次俾足戲,應記一功!
layman 發表於 2017-3-1 10:29

曾林都係受國家信任嘅人士