返回列表 發帖
你仲要爭?不是靠家姐自行已收?
kimidaniel 發表於 2017-3-14 23:56

學樣講左無得跟住入,一樣要考。

我女兒今年九月讀K1, 宜家讀緊學之園N 班。今年剛推行幼稚園全免學費,宜家諗緊好唔好轉去全免的幼稚園讀好 ...
ykkykk 發表於 2017-3-15 00:07

真係貴,但係佢在資源上真係比返咁多你。
主要睇下搵唔搵到間你心目中ok既。上左K1之後就唔好想太多,順其自然。

回復 11# dcmarco

咁你又要辛苦多一年了,  但有家姐仔應該有分計同收機會大呱?

回復  dcmarco

咁你又要辛苦多一年了,  但有家姐仔應該有分計同收機會大呱? ...
kimidaniel 發表於 2017-3-15 10:28

無priority。另外,傳聞係好多case細佬妹都無收到。

回復  dcmarco

咁你又要辛苦多一年了,  但有家姐仔應該有分計同收機會大呱? ...
kimidaniel 發表於 2017-3-15 10:28

直資是冇分計, 要直接考~~~~

真係貴,但係佢在資源上真係比返咁多你。
主要睇下搵唔搵到間你心目中ok既。上左K1之後就唔好想太多,順 ...
dcmarco 發表於 2017-3-15 09:27

之前兩個一齊讀,我笑言學費夠我每月買一部 iMac

回復 15# 心曠神怡

家姐仔都無分計?

回復 14# dcmarco

OH......TOO BAD

回復  心曠神怡

家姐仔都無分計?
kimidaniel 發表於 2017-3-15 15:35

表面上是冇, 除有關係~~~~每年都要獨立去考, 可能同分或差不多會考慮~~~~~

通常一間多人考的私校或直資是主要小朋友的實力去取錄, 我諗過了這幾年之後, 没有雙非的日子, 直資或私立會收不夠學生, 豬仔豬女都會好大機會容易入, 正如直資/私校的中學部一樣, 學生不夠人~~~~~

回復 19# 心曠神怡

Too bad