返回列表 發帖

如想賣車位的業主, 請小心考慮!

有地產經紀聽聞, 有一位投資者在2017開始不停在領都買車位, 買價 在160-180之間, 她說現在已提高至180或以上, 但一定要好位置, 如有買家是用公司名稱購買便有可能是該買家. 而且有在此網頁問價!
BB

即係車位,有價有市啦

有地產經紀聽聞, 有一位投資者在2017開始不停在領都買車位, 買價 在160-180之間, 她說現在已提高至180或以 ...
bkrn28 發表於 2017-4-26 08:27

我想知咁要小心呢間公司啲乜嘢呢?騙案?

我想知咁要小心呢間公司啲乜嘢呢?騙案?
layman 發表於 2017-4-26 11:48

小心賣平咗

小心賣平咗
chachalee 發表於 2017-4-26 13:10

買賣呢啲嘢,一個願買,一個願賣……

回復 5# layman

當年賣出匯景,等候交楼期間,買家因銀行反價,調低借款,通知我可以殺訂,了解原因後,自願減价十多萬元,只要律師加註費用由他支付,交吉後,周边朋友說我是儍瓜,個人覺得,錢是賺不盡,人家辛苦上車,自己也賺了樓价不少,何必迫死人呢!過了大半年,97金融風暴,樓价急瀉……朋友大讚眼光独到,其實不是,只是人生在世,留有一線

回復  layman

當年賣出匯景,等候交楼期間,買家因銀行反價,調低借款,通知我可以殺訂,了解原因後 ...
klpercy 發表於 2017-4-27 08:59

當年(1998年12月24日平安夜)我在沒有辦法下(失業)賣了匯景,1999年1月交樓,有朋友勸我借錢頂住,因為樓價已跌了25%,應該不會再跌,我毅然決定賣,因為唔知前面係點……。
當時樓價只一路向下,到2003年最平的盤,竟然跌了60%!
記住:花無百日紅……

回復 7# layman

無得頂架,幾位老友死頂。一位手揸十幾層麗港&匯景,住山頂,最後老破

回復  layman

無得頂架,幾位老友死頂。一位手揸十幾層麗港&匯景,住山頂,最後老破 ...
klpercy 發表於 2017-4-27 13:21

尤其是我們這個年紀,唔好再博……

回復 6# klpercy

你真係大好人,出面D人理得你死