返回列表 發帖
業主大會通過服務承辦商,並且各座頭禮賓人員由八小時編制改為十二小時編制以節省人手

另外,出席業主全票 ...
何偉濤 發表於 2017-5-5 23:35

選咗咩承辦商?

清潔,碧瑤
保安康威
會所pulse fitness

評分人數

1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

座頭十二碼……大逃亡

禮賓十二碼,外面啲盤,十二碼好難請人,願做嘅,多數係質素、年紀!唉!

禮賓十二碼,外面啲盤,十二碼好難請人,願做嘅,多數係質素、年紀!唉! ...
klpercy 發表於 6/5/2017 22:35

X 1

清潔,碧瑤
保安康威
會所pulse fitness
sung123 發表於 2017-5-6 22:24

宋太果然消息靈通

補充, 保安由康威接任並且改為12小時編制

禮賓十二碼,外面啲盤,十二碼好難請人,願做嘅,多數係質素、年紀!唉! ...
klpercy 發表於 2017-5-6 22:35

但據知道區內多數屋苑都係12小時編制, 只係M記屋苑唔係

宋太果然消息靈通

補充, 保安由康威接任並且改為12小時編制
何偉濤 發表於 7/5/2017 03:22 PM

因為我有朋友住緻藍天
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

因為我有朋友住緻藍天
sung123 發表於 2017-5-7 17:18

當我諗緊出唔出承辦商名時宋太已經代勞

回復 17# 何偉濤

因為十二碼編制,普遍略低質素,通常年龄在四十五以上,年青並不一定是好,保安12碼可以易請人,禮賓會較困難,到時看看,有多少留任,就算到時請新人,很多試工兩、三個月走頭,因為現今很多人揀工做,日後便知三期能否没有問題產生,夜更十二碼是最難請人,除非有得蛇,座頭死位……