返回列表 發帖
想推翻的理據是什麼?以往觀察,一提到管理費,好多人都不問詳情就簽授權信。 ...
newchapter 發表於 2017-5-9 09:02

唔出席大會又唔去投票又唔授權畀任何人,到出咗決定後又唔滿意,點解當初唔出席表達自己意願呢?定係有人眼紅呢群業主改變到屋苑管理就要拉佢哋下水?

回復 10# 何偉濤

己成定局,早日今日,何必當初,要反對,叫佢地下次約满招標喇

回復  何偉濤

己成定局,早日今日,何必當初,要反對,叫佢地下次約满招標喇 ...
klpercy 發表於 2017-5-9 09:38

唔去表達意願而最終不於己意,其實責任在自己身上

據知係有人背後煽動座頭禮賓人員叫業主簽名,業委會已經昨日連同駐屋苑經理同保安助理經理向各保安 ...
何偉濤 發表於 2017-5-9 09:29

成單野會唔會係"有人"見我地業委跟到足睇得緊, 上年搞到再招標已經條氣唔順, 所以我地嘅管理一啲都唔premier, 乜都求求其懶懶閒, 而家仲投晒出面啲公司, 平左又冇肉食, 仲話要踢佢走? 就搞到你地唔premier不特止, 仲要勞民傷財.....俗稱攬炒, 其實有乜人可以叫得郁座頭禮賓人員做呢啲野?

成單野會唔會係"有人"見我地業委跟到足睇得緊, 上年搞到再招標已經條氣唔順, 所以我地嘅管理一啲都唔premier, 乜都求求其懶懶閒, 而家仲投晒出面啲公司, 平左又冇肉食, 仲話要踢佢走? 就搞到你地唔premier不特止, 仲要勞民傷財.....俗稱攬炒, 其實有乜人可以叫得郁座頭禮賓人員做呢啲野?
StreetBoy 發表於 2017-5-9 11:24

你理解同我一樣

據知係有人背後煽動座頭禮賓人員叫業主簽名,業委會已經昨日連同駐屋苑經理同保安助理經理向各保安 ...
何偉濤 發表於 9/5/2017 09:29 AM

我唔明白邊個可以叫座頭做野,除佐MO

我唔明白邊個可以叫座頭做野,除佐MO
sung123 發表於 2017-5-9 12:51

你理解同我一樣

真係要睇下地鐵啲高層會點處理我地全數投票通過要求撤換高級物業經理,如果企硬唔換佢走即係承認佢嘅管理方式,即係唔比佢地吸血就冇好日子過?
PS.我本人係絕對明白一分錢一分貨嘅道理,但依家係三分錢一分貨

真係要睇下地鐵啲高層會點處理我地全數投票通過要求撤換高級物業經理,如果企硬唔換佢走即係承認佢嘅管理方 ...
StreetBoy 發表於 2017-5-9 13:20

放長雙眼睇,不過承辦商亦唔會唯MO是從,畢竟選用佢哋嘅人係業主唔係MO

班友咁明目張膽?