返回列表 發帖

國際幼稚園

請問將軍澳及西貢區國際幼稚園有冇介紹

因為有朋友要搬來康城,他的小孩四歲要找學校

請問將軍澳及西貢區國際幼稚園有冇介紹

因為有朋友要搬來康城,他的小孩四歲要找學校 ...
chachalee 發表於 2017-6-10 10:35

Garden House, 我個女以前讀呢間, 我覺得非常好

http://www.gardenhouse.edu.hk/

評分人數

Garden House, 我個女以前讀呢間, 我覺得非常好
newbie 發表於 2017-6-10 11:59 AM

參觀過呢間,報讀要有心理準備⋯⋯佢既教法吾鼓勵第一階段即六歲前學字,如果將來要報主流課程小學,interview會較蝕底...

參觀過呢間,報讀要有心理準備⋯⋯佢既教法吾鼓勵第一階段即六歲前學字,如果將來要報主流課程小學,int ...
Hellomoto 發表於 2017-6-11 06:58

讀得呢間,係決志唔讀主流學校

住康城D人咁有米既(除左我之外)?但奇怪係咁有米點解唔住The Wings, 要入黎住? 哩度有乜野吸引呢?
ykkykk

回復 5# ykkykk

D米飯錢攞咗去讀書,所以咪要住在日出囉

可想而知香港既教育有幾失敗!要多謝唔得掂,宜家香港出哂名了!
ykkykk

回復  ykkykk

D米飯錢攞咗去讀書,所以咪要住在日出囉
wyk 發表於 2017-6-11 04:11 PM

講中要點...

參觀過呢間,報讀要有心理準備⋯⋯佢既教法吾鼓勵第一階段即六歲前學字,如果將來要報主流課程小學,int ...
Hellomoto 發表於 2017-6-11 06:58

雖然好遲先學字,但係一學就學得好快,主要係佢地先教小孩如何形容一件事,或物件,或心情,就算唔識寫,但已經能表達複雜嘅情感或概念

雖然好遲先學字,但係一學就學得好快,主要係佢地先教小孩如何形容一件事,或物件,或心情,就算唔識寫,但 ...
newbie 發表於 2017-6-11 09:17 PM

我了解,不過小一面試會好蝕底....