返回列表 發帖
我只覺得, 政治立場係個人自由, 但熱普城, 本民前之流叫人勇武, 自己穩賺課金維穩費之類, 呢種行為會有報應 ...
Tonyyip 發表於 2017-6-12 12:12

其實,"要麼開國元勳要麼叛國死囚",無呢個覺悟就唔好玩革命

回復 20# Tonyyip

洗晒惱,由細己經思想教育,為反而反,不問原因,也不理怎樣才是正確,旺暴人士,送上前途,利用完了,政棍怎會出手相幫呢!

其實,"要麼開國元勳要麼叛國死囚",無呢個覺悟就唔好玩革命
何偉濤 發表於 2017-6-12 13:59

馬後炮咁講句: 陳X天之流根本冇意搞獨立, 只係見到有 market, 佢自然就跳出嚟食住條水.
我信何志光講既, 非建制, 甚至某幾個無間道, 代表既係幾個唔同利益團體....
咁就唔難解釋點解非建制永遠狗咬狗骨.

回復  Tonyyip

洗晒惱,由細己經思想教育,為反而反,不問原因,也不理怎樣才是正確,旺暴人士,送 ...
klpercy 發表於 2017-6-12 15:36

我又要開心share呢條片...

https://www.youtube.com/watch?v=lTYnBuZTKuc

馬後炮咁講句: 陳X天之流根本冇意搞獨立, 只係見到有 market, 佢自然就跳出嚟食住條水.
我信何志光講既,  ...
Tonyyip 發表於 2017-6-12 16:53

我覺得部分係抽(台獨)水但部分係真.港獨,君不聞陸港矛盾晌某國核電廠爆炸後明顯被煽動嗎?

我覺得部分係抽(台獨)水但部分係真.港獨,君不聞陸港矛盾晌某國核電廠爆炸後明顯被煽動嗎? ...
何偉濤 發表於 2017-6-12 16:58

真想港獨的人確實有, 我地呢個forum都有一個.
但希望港獨的大多只係鍵盤戰士, 而企出嚟的政棍, 就一定"叫人沖, 自己鬆"

真想港獨的人確實有, 我地呢個forum都有一個.
但希望港獨的大多只係鍵盤戰士, 而企出嚟的政棍, 就一定"叫 ...
Tonyyip 發表於 2017-6-12 17:04

港獨唔係無可能,而係要夠多人敢打敢死先有可能,不過唔一定成功,君不見中東庫爾德族人為夾縫中爭民族獨立已經打生打死幾十年都未成功?

不過班鍵盤俠同政棍真係令人噁心,游某某所謂"X嘢論"開始已經覺得呢個人有資格做立國元勳嗎?

港獨唔係無可能,而係要夠多人敢打敢死先有可能,不過唔一定成功,君不見中東庫爾德族人為夾縫中爭 ...
何偉濤 發表於 2017-6-12 17:09

或者嗰班人幻想既係類似英國同蘇格蘭的和階式分家。
但係鬼佬跟中國人的情況根本無法類比。綜觀中國歷史,每個朝代的更替,一係連年天災導致失收餓死人,再迫著農民拿起“傢伙”起義,一係就係俾異族入侵,并沒有第三個情況。
我地既祖先其實一直都很知足,但求兩餐溫飽。

或者嗰班人幻想既係類似英國同蘇格蘭的和階式分家。
但係鬼佬跟中國人的情況根本無法類比。綜觀中國歷史 ...
Tonyyip 發表於 2017-6-12 17:22

聯合王國未必會所謂"和平解體"

聯合王國未必會所謂"和平解體"
何偉濤 發表於 2017-6-12 17:25

目前睇既話,不支持分家的仍佔多數。