返回列表 發帖
回復 19# layman

馬來西亞的原全唔識. 日本樓火燎森話見左底. 遲D大阪有賭場.  可能有D起色.

回復  layman

馬來西亞的原全唔識. 日本樓火燎森話見左底. 遲D大阪有賭場.  可能有D起色. ...
ykkykk 發表於 2017-7-31 16:55

火燎森好似賣晒香港物業噃……

回復 22# layman

日本物業投資時機,現在入市遲了一点,台湾人在幾年前入市,公佈日本奥運後,沽出賺了一筆……以我所知,買二手小心。有些是鬼域,沒有新一代入住,只有耆英居住。另一些己建成很久遠,返新或重建才可,重建隨時少了實用比率……不熟不買,世界上,陷阱處處

火燎森,一個笑話

佢宜家叫人買bitcoin. 好高風險。大陸又因北韓問題打壓bitcoin. 搞得唔好個名一定臭爆。
ykkykk

日本物業未買過,早半年前曾經想過去大阪睇睇,有朋友亦有介紹一啲盤畀我,但越想越覺得日本物業上升空間 ...
layman 發表於 2017-7-31 16:11

二年前去檳城看過樓,樓嘅質素係唔錯,但當地人人工太低了!只有外國人才能負擔得起!自己覺得大升好難!

退休就很適合,大部份華人説講福建話,少數說廣東話!

我個老死係當地人,她的弟弟是agent ,看左很多樓盤!

二年前去檳城看過樓,樓嘅質素係唔錯,但當地人人工太低了!只有外國人才能負擔得起!自己覺得大升 ...
chachalee 發表於 2017-10-4 19:46

馬來西亞泰國越南有唔少呢類引外資樓盤, 其實風險好高回報唔高, 因為當地人根本買唔起, 同20年前內地"迫貴完"樓盤一樣, 甚至更差

(其實內地同胞到今日都唔考慮迫貴完樓盤, 佢哋睇返恆大萬達保利甚至中海外樓盤, 香港地產商都會睇下, 君不見腸肛晌北京又有漏水樓又有大班業主投訴?!)

我之前都畀人忽悠過去睇中山樓盤另外去過越南樓盤推銷會, 至於日本樓亦聽過佢哋嘅忽悠會, 一路聽一路睇"福島" ...

咁你敢唔敢落車先? 哩個先至係問題. 要個樓市跌, 要大跌, 又要快, 到時你又要捉到低位上返車. 眼光同膽色都 ...
ykkykk 發表於 2017-7-31 01:07

仲要有運氣

回復  layman

馬來西亞的原全唔識. 日本樓火燎森話見左底. 遲D大阪有賭場.  可能有D起色. ...
ykkykk 發表於 2017-7-31 16:55

暑假時,去大阪看過樓,感覺很好!
唔貴,一房22M,近JR 站, 不用港幣一佰萬!依家心郁郁!

家人提議,一齊買四間,三間放租,一間輪流渡假用!

回復 29# chachalee

長期收租既可以諗下. 大阪我比較喜歡三幾十萬果D studio flat, 回報高D.