返回列表 發帖

黃光耀:日出康城5期有機年底推 睇好區內樓價發展

超遠期樓花,各位睇路

http://ps.hket.com/article/1870420/

黃光耀:日出康城5期有機年底推 睇好區內樓價發展
2017年8月1日 13:10

會德豐地產常務董事黃光耀今日出席集團旗下油塘項目PERNINSULA EAST開放會所及現樓記者會上指,集團有機會推售啟德沐寧街10號項目外,將軍澳日出康城第5期項目,上月已提交預售樓花同意書,料年底進行首階段推售。項目共推約1600伙,主打2、3房戶。

黃光耀睇好日出康城項目,認為現時該區樓價未能完全反映其潛力
向亂花泥頭費說Οχι (希臘語: 不), 向天價加圍標標書說止め (AV語: 不要), 向跟進執修不力說non (法語: 不)

緻藍天非緻南天更非致癌天
Hemera (ἡμέρα) not Hermera not Carcinogenimera (Carcinogenic+Hemera)

佢地係最多期數喺日出既發展商,由佢黎講樓價未完全反映好似有利益衝突喎

PERNINSULA EAST管理費要$4.1, 5期到時唔知會唔會$5

佢地係最多期數喺日出既發展商,由佢黎講樓價未完全反映好似有利益衝突喎 ...
htl68 發表於 2017-8-1 20:10

發展商個個都話睇好架啦,唔通同你講佢哋急住走貨……

PERNINSULA EAST管理費要$4.1, 5期到時唔知會唔會$5
kimidaniel 發表於 2017-8-2 14:13

管理費真係一浪比一浪高……

kimidaniel 發表於 2017-8-2 14:13

問題在於入伙前唔知會唔會係第一日人伙嘅目標數字, 不過話分兩頭, PE屋苑規模唔大, 管理費貴講得通

緻藍天戶數一座等於兩個PE, 都要$3.6/呎 M公司遠比會得瘋無良得多

回復 5# layman

越來越貴

回復 6# 何偉濤

個刻同收樓個刻真係相差25%

回復  layman

越來越貴
kimidaniel 發表於 2017-8-2 17:33

乜有越來越平嘅咩?

回復  何偉濤

個刻同收樓個刻真係相差25%
kimidaniel 發表於 2017-8-2 17:35

其實會得瘋某程度係用緊個較平嘅預計管理費去忽悠買家