返回列表 發帖
林鄭可能行運醫生……
估計今年的施政報告出咗,樓價有可能較明顯的向下調了。 ...
layman 發表於 15/9/2017 05:59 PM

Cy做曬衰人,佢當然容易
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

回復 30# sung123

佢嫁去外國!悭返D錢

由始至終,我都認為香港政府的辣招根本無助上車人士,只是將需求扭曲。
在一個正常的投資市場,speculator ...
layman 發表於 2017-9-15 05:37 PM

辣招係防止銀行係經濟下調會有可能出現既壞帳, 吾係幫人上車......

評分人數

Cy做曬衰人,佢當然容易
sung123 發表於 2017-9-15 18:24

做咗衰人不過無果效呢 ... 痛都止唔到, 唔好講醫病

回復  sung123

佢嫁去外國!悭返D錢
wyk 發表於 15/9/2017 06:28 PM

唔係呀,都返左來
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;

做咗衰人不過無果效呢 ... 痛都止唔到, 唔好講醫病
何偉濤 發表於 15/9/2017 08:06 PM

開始見效啦,發酵期需要幾年架

開始見效啦,發酵期需要幾年架
sung123 發表於 2017-9-16 00:42

我覺得惡化緊, 林鄭而家為劏房"正名"意味住佢根本無法子解決房屋問題, 只能投降, 而且政府越出多土地樓價就越升

PS. "港人港地"項目如果係本地發展商做而唔係內房 (中海外) 接手, 可能唔會有咁多批評聲音, 但點都好, "港人港地"原則無錯, 居屋實際上即係有資助成份嘅"港人港地"出售房屋 ...

我覺得惡化緊, 林鄭而家為劏房"正名"意味住佢根本無法子解決房屋問題, 只能投降, 而且政府越出多土 ...
何偉濤 發表於 16/9/2017 09:04 AM

同你看法相反,將有大批公屋推出

平均 $14000

評分人數

平均 $14000
newbie 發表於 2017-9-19 09:38

我睇返以前海天晉價單, 後排單位圴價$13000左右