返回列表 發帖

用BB車推小朋友返學

早上見到部份小朋友坐住BB車,被推返學。果d通常都係工人姐姐湊。咁做真係害左個小朋友。四五歲基本上係最唔怕攰的年紀,慣左唔運動,成世就係咁輸比其他人。
又話贏在起跑線,唔落地又點跑?
明暗 明暗 明暗

回復 1# dcmarco

幫佢地攞書包都係,吾會培養到小孩子既責任心....

早上見到部份小朋友坐住BB車,被推返學。果d通常都係工人姐姐湊。咁做真係害左個小朋友。四五歲基本上係最 ...
dcmarco 發表於 2017-9-19 08:34

同意, "贏在起跑線"根本就係BS

8 嵗都要工人剪碎啲菜先肯食你見過未, 我真係見過

回復  dcmarco

幫佢地攞書包都係,吾會培養到小孩子既責任心....
Hellomoto 發表於 2017-9-19 08:44

我都唔想架,但個書包有成幾包米重量....

我都唔想架,但個書包有成幾包米重量....
snoopywy 發表於 2017-9-19 11:34

阿女學校今年盡量文具放班房或學校提供。

早上見到部份小朋友坐住BB車,被推返學。果d通常都係工人姐姐湊。咁做真係害左個小朋友。四五歲基本上係最 ...
dcmarco 發表於 2017-9-19 08:34

傻嘅, 贏在起跑線唔一定要自己跑架, "被直送'去衝線都得格!

8 嵗都要工人剪碎啲菜先肯食你見過未, 我真係見過
newbie 發表於 19/9/2017 09:42 AM

弱智兒

傻嘅, 贏在起跑線唔一定要自己跑架, "被直送'去衝線都得格!
newchapter 發表於 2017-9-19 13:14

大家唔會容忍空鼓牆, 唔應該培養出空鼓人 ...

PS. 呢件事正係我家父有次鬧我育兒方法錯誤, "幫佢做晒功課唔係佢自己做, 將來即係空心" ...

回復 1# dcmarco

但小學生揹住書包行去地鐵站確係幾辛苦,所以我會幫亞囡揹