返回列表 發帖

5期命名

會否如版主所言, 叫Lohas Parkside?

Lohas by the Bay?

會否如版主所言, 叫Lohas Parkside?
newbie 發表於 2017-9-27 09:21

之前我聽過有街坊惡搞"Parkside" = "泊埋一邊" (指個屋苑部分單位"面壁") ...

回復 3# 何偉濤

拍屎~parksea

Lohas by the Bay?
newbie 發表於 2017-9-27 09:22

我估唔需要特別提"lohas", "康城", 否則就會重複, 反正M記見到紅雞想"去康城化"就溫提過佢哋

(要不然紅雞新聞稿一個星期內由"傲據康城站"變返"傲據日出康城海濱")

會德豐冇路捉, 啲名改到天花龍鳳/九唔搭八都得, 繼O'SOUTH澳南系列又一力作, 康城佢地暫時有三個盤, 估計都會有個系列名, 再加個英文名

會德豐冇路捉, 啲名改到天花龍鳳/九唔搭八都得, 繼O'SOUTH澳南系列又一力作, 康城佢地暫時有三個盤, 估計都 ...
StreetBoy 發表於 2017-9-27 11:58

腸肛屋苑命名都無路捉, 只係佢哋市場部比較中意用羅曼語系 (即係法文, 意大利文, 西班牙文), 但估都估唔到用古希臘文(緻藍天)甚至阿拉伯文(君柏)

煨得燶以為唔用中文名就型但其實代表佢哋無文化

回復 7# 何偉濤

超人盤,之前用xx(駅),東洋味好濃

回復  何偉濤

超人盤,之前用xx(駅),東洋味好濃
klpercy 發表於 2017-9-27 15:53

但點都叫有個中文名

回復 9# StreetBoy

攪到好多AA,都唔識讀音,好多讀"尺"音