返回列表 發帖
我唔鍾意做一套,講一套,況且我真係認為水乾是很快會見到,所以千祈唔好做120%借貸,債仔永遠都是債主的 ...
layman 發表於 2017-10-3 18:19

今時今日無返咁上下食力都好難借大數

買咗佢,可以一開二嗎?
chachalee 發表於 2017-10-3 20:48

我個人比較保守, 亦冇咁嘅實力一開二, 依家呢個環境我覺得都唔係咁適合

5期近地鐵PTI, 參考完4期再賣貴啲, 6期向南海景比4期更正, 又再賣貴啲, 7期商場上更方便, 又再賣貴啲.....{ ...
StreetBoy 發表於 2017-10-3 15:27

劇情發展會係咁 .....

我個人比較保守, 亦冇咁嘅實力一開二, 依家呢個環境我覺得都唔係咁適合 ...
StreetBoy 發表於 2017-10-4 10:05

老實講我唔係淡友或好友, 但真心覺得樓市根本已經同現實購買力脫節, 而家係搾取緊上一代嘅已供滿物業

老實講我唔係淡友或好友, 但真心覺得樓市根本已經同現實購買力脫節, 而家係搾取緊上一代嘅已供滿物 ...
何偉濤 發表於 2017-10-4 10:45

脫節喇! 脫節喇! 買緻藍天時仲有得簡下高層啲, 依家睇住晉海張價單就覺得時代巨輪真係轉得太快喇.....

我個人比較保守, 亦冇咁嘅實力一開二, 依家呢個環境我覺得都唔係咁適合 ...
StreetBoy 發表於 2017-10-4 10:05

當年,我賣樓,入黎康城就是一開二!

跌市無人付高租金,加上銀行迫債仔,償還部分贷款,多數是手持多於一個單位,沙士時,出现此情況,原因銀行要自保,亦因缺水……

chachalee 發表於 2017-10-4 15:07

至醒係妳!

chachalee 發表於 2017-10-4 15:07

師兄又有實力又有眼光

師兄又有實力又有眼光
StreetBoy 發表於 2017-10-4 15:54

係師姐呢