返回列表 發帖

八年單戀夢一場 方某某

我記得上訴庭在駁回許某某受某地產商利益入罪判決時用

- "破壞了他應對政(首)府(都)及香(康)港(城)市(業)民(戶)的忠誠",
- "心與靈魂與新(M)地(O)一起,不顧香(康)港(城)市(業)民(戶)的利益",
- "背叛其職位"

以上語句痛斥許某

可以指責周某某個黨"出賣"康城, 但唔可以指責周某某個黨無去善後, 至於楊某某, 從來無對康城業戶們同地區口出惡言嘲諷自己區內要服務嘅市民

http://eastweek.my-magazine.me/main/51688

八年單戀夢一場 方某某

//以為仆心仆命、同生共死,將軍澳的票最穩陣,但出乎意料,老巢得票竟然跌了。「最需要他們時,他們捨棄我,這幾年我和居民的關係算甚麼?是我在單戀嗎?」說着說着,她又眼濕濕。//

//選票最現實和殘酷。做了西貢區議員八年多,方小姐身為將軍澳的地頭蟲,發夢也沒想到會在這個票倉失守,比三個多月前的區議會選舉跌了一千多票。最難過是橋頭堡日出康城,「楊岳橋千五票,我千四票,周浩鼎千三票。」她至今仍想不通,區選明明拿了二千六百多票,到底跑去哪了。//
港鐵倒閉這方面,倒閉是不可能倒閉的,這輩子不可能倒閉的。鐵路又不會營運,就是工序外判這種東西,才可以維持一流營運商這樣子

緻藍天非緻南天更非致癌天
Hemera (ἡμέρα) not Hermera not Carcinogenimera (Carcinogenic+Hemera)

令我想起一個人物........丁蟹

令我想起一個人物........丁蟹
newbie 發表於 2017-10-13 10:08

YES!

我未住過一個地區係當區代議士藐視嘲諷自己受選民授權嘅社區, 不停地將區內問題無限誇大無限重覆令區外人士直到今日都誤會嘲笑我哋

更未見過一個代議士自稱"嫁畀社區"但從來未住在社區中同居民共命運, 如果呢種行為唔叫"偽善"我只能理解為呢句話係嘲諷緊選民愚蠢

評分人數

• tommyllee

都話有方某為利益假結婚
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

都話有方某為利益假結婚
sung123 發表於 2017-10-13 12:31

宋太真相帝again!

三姑六婆鬧咗咁多年仲晌到鬧緊呀?
票選泛民,抱憾終生

又搞到你個朋友
我係嗰無學識嘅小無賴

無入嚟咁耐,仲係晌度八婆鬧交,唔 Q 化
票選泛民,抱憾終生

都两年,以為死Q咗
我係嗰無學識嘅小無賴

你地仲死唔斷氣
票選泛民,抱憾終生