返回列表 發帖
用到2000蚊一對,我會考慮using Netgear Orbi
我係嗰無學識嘅小無賴

用到2000蚊一對,我會考慮using Netgear Orbi
wyk 發表於 2018-5-23 11:59

剛用咗無乜改善,有無人想要二手?

回復 42# layman

homplug & wifi or extender,都喺有不足處,直線最好,所以裝修屋時,最好肉赤啲,免除困擾!

回復  layman

homplug & wifi or extender,都喺有不足處,直線最好,所以裝修屋時,最好肉赤啲,免除困擾 ...
klpercy 發表於 2018-5-23 14:21

對,經驗之談。

回復 44# layman

每房一出一入,合共两條線,moden放任何地方,都no problem

回復  layman

每房一出一入,合共两條線,moden放任何地方,都no problem ...
klpercy 發表於 2018-5-23 14:35

服咗你,考慮週詳!

服咗你,考慮週詳!
layman 發表於 2018-5-23 14:37

而家好d,十幾廿年前搬入坑口,同個裝修師傅講解到嘔血。講network佢當然唔明,叫佢加條喉在兩間房之間,成日話無氣架喎。我話你唔好理啦,我比條線你拉左就得啦,面板等我自己做啦。佢一路拉一路嘈話兩邊都無氣,無用架喎

最後我就因為咁,自己學識左夾線同裝面板

回復 47# dcmarco

幫我裝修師傅,聽晒我話,不過佢問我,点解要拉嘅两條不同色線,我答日後跟線無難度!

回復  dcmarco

幫我裝修師傅,聽晒我話,不過佢問我,点解要拉嘅两條不同色線,我答日後跟線無難度 ...
klpercy 發表於 2018-5-23 22:01

唯有係咁,否則要同佢上堂……

回復 49# layman

教識佢,不如叫師傅跟你構建!