返回列表 發帖

晉海擬推兩伙特色戶招標 發展商預期「一間貴過一間」

1. 紅雞你中意啦, 賣幾貴我都無錢買

2. 又玩腸肛式敗部復活, 節操呢?

http://ps.hket.com/article/1926645/

晉海擬推兩伙特色戶招標 發展商預期「一間貴過一間」
2017年10月17日 16:32

新地及港鐵合作的將軍澳晉海(日出康城第IVA期)有20伙特色戶未公布價單,計劃撥出少量單位短期作招標發售,將挑戰新高。

新地代理總經理陳漢麟指,晉海(日出康城第IVA期)有20伙特色戶未公布價單,計劃短期撥出2伙作招標發售,料包括頂層特色戶及平台特色戶,相信造價及呎價挑戰日出康城新高。陳漢麟強調,晉海II(日出康城第IVB期)沒有逾千呎單位,晉海亦會惜售大戶,預期「賣一間貴過一間」。

被問到停售中晉海4伙撻訂戶如何銷售,陳漢麟指撻訂戶已加價最多6%,會先開賣晉海II大型銷售才作決定如何重售。

陳漢麟補充指,另一期數晉海II短期公布銷售安排,好大機會周日進行首輪銷售,預期安排F組的晉海向隅客優先揀樓,單位數目未定。
港鐵倒閉這方面,倒閉是不可能倒閉的,這輩子不可能倒閉的。鐵路又不會營運,就是工序外判這種東西,才可以維持一流營運商這樣子

緻藍天非緻南天更非致癌天
Hemera (ἡμέρα) not Hermera not Carcinogenimera (Carcinogenic+Hemera)

...
何偉濤 發表於 2017-10-17 16:55

有錢你係咪會買先?
你見到人做蠢事,自己會做埋一份?

53A 4000萬不是夢

53A 4000萬不是夢
newbie 發表於 2017-10-17 17:55

三管, 我有呢筆錢買53A就可能考慮返九龍塘了

三管, 我有呢筆錢買53A就可能考慮返九龍塘了
何偉濤 發表於 2017-10-17 18:03

我有4000萬唔會全部買一間房子啦....

回復 5# newbie

買間舖,租金收入多好多!起碼不包家電,零折舊!·

"神"髮剪傷,玩价高者得!揸十年八載都未必賺,分分鐘跑輸大市

...
何偉濤 發表於 2017-10-17 16:55

向隅客優先揀樓, 對好想買但抽唔到果啲幾好丫, 期待天池屋成交價, 上唔上到4千唔知, 過3千就一定架喇

向隅客優先揀樓, 對好想買但抽唔到果啲幾好丫, 期待天池屋成交價, 上唔上到4千唔知, 過3千就一定架喇 ...
StreetBoy 發表於 2017-10-18 09:57

一定四千!

一定四千!
layman 發表於 2017-10-18 15:22

咁又係, 腸肛擺花街街市樓上三房都話要三千幾萬, 紅雞海景天池屋四房巨戶四千萬其實抵到爛