返回列表 發帖
各位居民:

不好意思,今屆我最後選擇了退選!
在這段時間,支持我和幫助我的人,我要對你説聲對不起!
今 ...
kimidaniel 發表於 2017-10-23 10:32

想不到事件發展到咁地步,作為一個好事者,我想再講:

1. 不支持謊張已完,並不是要支持六人組。
2. 如果候選人身份有問題,DQ是合理的,往年做得唔啱,唔代表今年要繼續唔啱。
3. 業委會最好排除政黨背景人士,當然這只是我一廂情願。

希望你冷靜分析後,想想有沒有人是搞局者,最簡單就是「來說是非者」……

回復 10# newbie

其實真係無咩利益 (對我而言)

回復  newbie

其實真係無咩利益 (對我而言)
kimidaniel 發表於 2017-10-23 11:44

吃力不討好, 仲要畀人鬧, 仲有天理嗎?

我已諗了好耐, 仔女又要測驗未有空想, 直至昨日收到死亡之吻, 不得不退選了, 對唔住大家 ...
kimidaniel 發表於 2017-10-23 10:34

有時退一步睇,無野係一定唔可以放下。自己生活及家人最緊要。
之後得閒上黎知下水。

回復 11# layman

有啲似三、四年前,"天進"對面嘅"補形",先揾材料,不停插法團,又話同物管打龍通,最後.....

全港很多大屋苑,業委打埋身戰,已經涉及"蒸自化"咯!

全港很多大屋苑,業委打埋身戰,已經涉及"蒸自化"咯!
klpercy 發表於 2017-10-23 11:55

所以我仍然堅持,最好業委唔好有政黨背景的人加入。

所以我仍然堅持,最好業委唔好有政黨背景的人加入。
layman 發表於 23/10/2017 11:59 AM

被方祝福的人算不算有政黨背景?
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

回復 11# layman

昨晚認真想清楚, 亦搵人指教; 呢期有好多野好怪, 方會搵我crazy , 好彩開會聽唔到

被方祝福的人算不算有政黨背景?
sung123 發表於 2017-10-23 12:01

我相信你所指是某三位業委,但他們可能被人擺上枱咋噃,況且個whatsapp是誰發的呢?搞清楚好啲。
我一向反方,但我不會接受六人組的手段。