返回列表 發帖
我相信你所指是某三位業委,但他們可能被人擺上枱咋噃,況且個whatsapp是誰發的呢?搞清楚好啲。
我一向反 ...
layman 發表於 23/10/2017 12:05 PM

出現在討論區回應卻不肯澄清,默認了?
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

回復 14# dcmarco

一定, CFO都見到我上呢個網, 仲話我唔知睇D咩野

我相信你所指是某三位業委,但他們可能被人擺上枱咋噃,況且個whatsapp是誰發的呢?搞清楚好啲。
我一向反 ...
layman 發表於 2017-10-23 12:05

呢兩群人嘅所作所為絕對唔係為業戶利益而做, 恐怕只係為明年新界東立會補選而做!

呢兩群人嘅所作所為絕對唔係為業戶利益而做, 恐怕只係為明年新界東立會補選而做! ...
何偉濤 發表於 2017-10-23 12:09

明顯不過嘛!
謊張落力,大家都知乜事,都話佢哋連底褲我哋都睇穿啦,陳某伙阿棠(最後被稱六人組)突然冒起不是沒有原因的嘛……

呢兩群人嘅所作所為絕對唔係為業戶利益而做, 恐怕只係為明年新界東立會補選而做! ...
何偉濤 發表於 2017-10-23 12:09

咁我祝願今次沾手的人,保證金都輸埋。

咁我祝願今次沾手的人,保證金都輸埋。
dcmarco 發表於 2017-10-23 12:15

我都係咁話!
祝願他們齊齊落選,兼且PKHKC。
離間坊眾的人不得好死,屍骨全無……

何偉濤 發表於 23/10/2017 12:09 PM
你算是明白人
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;

我都係咁話!
祝願他們齊齊落選,兼且PKHKC。
離間坊眾的人不得好死,屍骨全無…… ...
layman 發表於 2017-10-23 12:18

我就無咁毒, 只係祝佢哋"貸款滿身, 層樓無份", "不孕不育, 兒孫滿堂"

何偉濤 發表於 23/10/2017 12:09 PM

二个政營,一個是被方祝福政營(kimi澄清不接受祝福除外)
一个是反方政營,
被方祝福政營一如即往,只有方国珊可以以租客身份選,別人就不行,因此DQ其他租客出來選
反方政營用了比方更惡劣手法想推翻方營,二个政營都有目的性。
我只関心誰作大,若方營作大,下次康城DOC有机會又是方國珊做主席,反之方就做不了主席。
我作為業主自然不希望方領導康城,大家有眼見,公衆地方管得一塌糊涂

二个政營,一個是被方祝福政營(kimi澄清不接受祝福除外)
一个是反方政營,
被方祝福政營一如即往,只有 ...
sung123 發表於 2017-10-23 12:42

現時所見倒方陣營真係勝出恐怕會變作另一個謊張陣營 ...