返回列表 發帖
我在網上講過我同共產黨無關兼反共啦,wyk信唔信丫?
唔係出來講句,我唔係方粉,就唔係方粉。
當然如果出 ...
layman 發表於 23/10/2017 13:11

大叔,又好記仇。我更改就你,稱你為爱港人仕

乜今屆你看不清了,除了袋住先/棠哥話外。  ,阿乜太及大鉄人,都無再話直言話一人代2座哟問題!心水清D ...
wyk 發表於 2017-10-23 12:58

一人代兩座已經係事實,而且當時質疑一人代兩座是他們三人(四人)唔記得在上屆要求MO澄清架,MO在取得法律意見後,回覆函件是address 畀佢哋架,法律意見擺在眼前,咁有乜好抝?佢哋質阿棠,係話佢明知係衰格嘅嘢都做?!
另外就係陳生的租約問題,事件應該一件還一件吧。

唔明白有什么好誤會,不是就不是,説一聲大家便可放心
sung123 發表於 2017-10-23 13:06

不能說一句就放心的。
舉例:如果阿方約你出來講,她是為康城好,你信唔信?
信佢一成,雙目失明啦!

大叔,又好記仇。我更改就你,稱你為爱港人仕
wyk 發表於 2017-10-23 13:14

仇就一定記架啦!
你唔好被我點到你相呀……

不能說一句就放心的。
舉例:如果阿方約你出來講,她是為康城好,你信唔信?
信佢一成,雙目失明啦! ...
layman 發表於 23/10/2017 01:19 PM

反正我信了
澄清不是難事,除非心有C
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

反正我信了
澄清不是難事,除非心有C
sung123 發表於 2017-10-23 13:21

我就只會用多年感情作為信任與否的基礎。

更希望Kimi冷靜想想整件事的發展,因為在我的職業生涯中真係發生過一件事,同一個人向三個同事講是非,在甲乙面前數阿丙,在乙丙面前收阿甲……結果甲乙丙三人心中都有個結,但最終一次偶然事件,大家就知邊個是麻煩的製造者。

人心壞到極處,誰能識透呢?唯獨上帝。

一人代兩座已經係事實,而且當時質疑一人代兩座是他們三人(四人)唔記得在上屆要求MO澄清架,MO在取得法 ...
layman 發表於 23/10/2017 01:16 PM

今時不同住日,現在是敵人的敵人便是朋友,為了推翻棠團隊的手段,我只担心下屆方再做DOC主席的可能性很大
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;

康城的不幸,我不信康城無方唔得

今時不同住日,現在是敵人的敵人便是朋友,為了推翻棠團隊的手段,我所知道下屆方再做DOC主席的可能性很大 ...
sung123 發表於 2017-10-23 13:30

現時首都已經淪陷,領都難講,緻藍天守得最穩,點解?因為佢哋業委唔容易被挑撥丫嘛……

我只信白紙黑字,澄清都那么難,笑死了