返回列表 發帖
現時首都已經淪陷,領都難講,緻藍天守得最穩,點解?因為佢哋業委唔容易被挑撥丫嘛…… ...
layman 發表於 23/10/2017 01:33 PM
領都唔係方粉實權咩?好似係人都知呱?同首都有唔同咩?唔同就唔會比方做DOC主席啦
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

領都唔係方粉實權咩?好似係人都知呱?同首都有唔同咩?唔同就唔會比方做DOC主席啦 ...
sung123 發表於 2017-10-23 13:37

有唔同,因為仲有部份業委據理力撐……
雖然難頂,但仍然屢敗屢戰……

有唔同,因為仲有部份業委據理力撐……
雖然難頂,但仍然屢敗屢戰……
layman 發表於 23/10/2017 01:41 PM

恭禧恭禧,踢除异己,繼續戰敗
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;

恭禧恭禧,踢除异己,繼續戰敗
sung123 發表於 2017-10-23 13:45

不是剔除異己,而是不想飲山埃杜蟲。
其實如果你認為引入其他政黨入業委會可以解決邨務問題,大可以在首都試試看。

不是剔除異己,而是不想飲山埃杜蟲。
其實如果你認為引入其他政黨入業委會可以解決邨務問題,大可以在首都 ...
layman 發表於 23/10/2017 01:48 PM

所以接受祝福,恭禧

所以接受祝福,恭禧
sung123 發表於 2017-10-23 13:49

我都係講道理、擺事實啫……

哎呀,想被祝福沒関係,
唔好又想被祝福又唔敢明言。
我理解c兄講咁多就係今次被祝福算啦,
因為唔想引入另一班勢力,屈就啦,
所以我預先恭禧方祝福團隊胜出,
恭禧啦

我都係講道理、擺事實啫……
layman 發表於 23/10/2017 01:52 PM
公契是否同意租客可以選?

哎呀,想被祝福沒関係,
唔好又想被祝福又唔敢明言。
我理解c兄講咁多就係今次被祝福算啦,
因為唔想引入另 ...
sung123 發表於 2017-10-23 13:53

第一,我不是業委,再講我已經不是領都人啦……
第二,如果你都認為jesseycy 講的是事實,一般業委又有乜著數?
第三,我唔妥謊張是他們抽水行為
第四,Kimi都在祝福名單上,好明顯被祝福是一個被動的情況下造成的。

第一,我不是業委,再講我已經不是領都人啦……
第二,如果你都認為jesseycy 講的是事實,一般業委又有乜 ...
layman 發表於 23/10/2017 02:00 PM

无需他人講,也无需人教,本人做過業委兼主席,
被方團隊閙的滋味你沒受過,但我有,目前康城再狼不過方團隊,你想讓她繼續雄霸而我不想,這是我們二人的不同,她不止抽水,她還唱衰康城,這是我切身利益,
任何人只要依公契參選,均是需要公平公正的對待,个人利益或朋友之交均不可凌架康城業主利益之上,阿棠不對我一樣沒少出聲駡,但現在己辦齊手續,也應有其的權利,是否入選是業主的決定,而非業委的權利