返回列表 發帖
回復 20# layman

明,正覺執漏係永無盡頭

大家都是成年人,有豐富的社會經驗,
不是任何人能夠煽動的,
曾經不代表現在,因爲好多野都在變,
原如果不想被祝福當事人澄清一下,大家都會理解,
當然想被人祝福我也不反對,畢竟人各有志,
但有些人要威又要戴頭盔,
自己有上網卻從不正面回應,
一直靠外人來澄清,你估大家都係細佬咩?

任何人借助外力,對業主的傷害都是大的,
阿棠如此,祝福團隊亦如此,今次我并非只偏心一方,
兩邊都不應該,尤其係手中有權的一方更不應該,
多數現任業委都做了多年的領都業委,
如果真心為業主利益着想,好多問題不是應該早解決了嗎?
而非坐著等看笑話,難道阿棠提出的那些問題不應該被解決嗎?
我也是多年業委,十分清楚業委會的運作方式,
真有公益心就會認爲那些確實要解決,
都係多年積纍的問題,無論是否是競選口號,
做業委的都必須面對

評分人數

• dcmarco

1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;
7、出事的時候,佢說找業委;8、抽傭的時候,佢認經理人。

屋苑問題千絲萬縷,我只提出單一的「選舉則例」要求現屆業委正視問題而已。
根本糾纒在所謂「祝福團隊」是不實際,連當事人 newchapter 都說她不知被「祝福」,而尾熊亦指出該段文字不是他發的,這裡的羅生門事件,根本無可能找出真相。

屋苑問題千絲萬縷,我只提出單一的「選舉則例」要求現屆業委正視問題而已。
根本糾纒在所謂「祝福團隊」是 ...
layman 發表於 10/11/2017 10:30

你都話明係羅生門點會有人認呀!又唔係水門事件,有錄音留下
假的真不了,真的假不了。

你都話明係羅生門點會有人認呀!又唔係水門事件,有錄音留下。
假的真不了,真的假不了。 ...
wyk 發表於 10/11/2017 12:47 PM

想查好容易,既然已經報警,可以叫警察來揾我,我會提供消息來源,實查到邊個發的短信,我都想知幕後黑手係邊個,如果署名人説明無發過此短信,那就是有人不誠實使用手機信息,係犯罪

人在做,天在看,是否有心為公益,大家好快知道,一年好快過。
現在成個業委會基本上係同一團隊的人,就更應該儘快解決遺留問題,
我們拭目以待
1、你同佢講道理,佢和你耍太極;2、你同佢說公義,佢和你講公契;
3、你同佢講公契,佢同你亂演繹;4、你同佢倾執漏,佢同你說過期;
5、你同佢講權利,佢同你數條款; 6、做事的時侯,佢装糊塗人;

你都話明係羅生門點會有人認呀!又唔係水門事件,有錄音留下。
假的真不了,真的假不了。 ...
wyk 發表於 2017-11-10 12:47

我都講再番炒個帖的重點是將不完善的地方做好佢,咬定一些「被祝福」就暗指是謊粉是於是無補,兩邊都唔會認,只會傷街坊感情。
用表面的東西來說,車場代表根本沒有謊粉,能跑出的只有kimi同阿棠,kimi退選(或被離間退選)最後只有某人勝出,誰是誰是最大得益者?假若我用這個作為全局的唯一論點,我就可以「信」某人就是整件事的搞屎棍啦!反正,我也信了。但無論信與不信,乜對整個屋苑事務有幫助咩?

根本兩個團隊都係搞屎棍

方團隊對康城的傷害大家都有眼見,
我反而未見過有其他政黨或政客做過不利康城的事情

回復 28# sung123

政治是在臭坑渠裹打滾