返回列表 發帖

東港城,狂開餅舖。

Taste個位重開,發現一列四間舖都係賣西餅。
一間A1,一間tomato改版,—間曲奇,一間係賣龍蝦撻果d野。
連埋一田果邊,有四間舖有賣芝士撻,救命!
明暗 明暗 明暗

回復 1# dcmarco

麫包店,俾得起租!留意下,大部分中低檔衣服,尤其私人形式店舖!在商埸少了很多,分分鐘做到睌上六点,仲未揾到當日租金,每月做到二十号,仲未夠皮費……可悲!地產商殺鷄卵後遺症!

其實都幾奇怪,幾個舖做類似既野,又唔係遊客區,死路一條。
只賣撻果間應該好快摺,星期日咁大人流,都無人行埋去。
明暗 明暗 明暗

一田賣芝士餅果間,而家買一個芝士餅,加$11買多個芝士撻,吸引顧客。
起碼我之前無幫襯過,都買黎試。
明暗 明暗 明暗

一田賣芝士餅果間,而家買一個芝士餅,加$11買多個芝士撻,吸引顧客。
起碼我之前無幫襯過,都買黎試。 ...
dcmarco 發表於 2017-10-30 08:31

有試食報告嗎?

有試食報告嗎?
何偉濤 發表於 2017-10-31 13:09

個撻比細路食左,只試左芝士蛋糕。無乜特別。

明暗 明暗 明暗

回復 4# dcmarco

每次見尼間舖,死過臘肉,大業主有啲問題,一個不算大的商場,点容納七、八間餅食店铺?簡直打餐死!睇有幾多間冚旗?

回復  dcmarco

每次見尼間舖,死過臘肉,大業主有啲問題,一個不算大的商場,点容納七、八間餅食店铺 ...
klpercy 發表於 2017-10-31 14:33

冚旗前等我地執返兩件平餅

回復  dcmarco

每次見尼間舖,死過臘肉,大業主有啲問題,一個不算大的商場,点容納七、八間餅食店铺 ...
klpercy 發表於 2017-10-31 14:33

呢個場係神級發展商營運嘅

呢個場係神級發展商營運嘅
何偉濤 發表於 2017-10-31 17:04

但正常的厚德街市就要裝修到2018,睇黎坑口的街坊要用蛋榚西餅送飯